bookmark 1 show style1 City date_range 7 September 2022

Linda Pettersson In Concert - Here's to life


Det är mer än 25 år sedan sångerskan Linda Pettersson började sprida sin sångmagi och det är 50 år sedan Föreningen Jazz i Växjö startade sin konsertverksamhet i Växjö då är det dags att jubilera och hylla åt alla håll och kanter.

 

Nu får vi möjligheten att lyssna till henne tillsammans med några av landets finaste musiker i en konsert som riktar sina hyllningar till den musik och de människor som rört hennes hjärta genom åren.

 

Vi har även glädjen att välkomna Lars Larsson som gäst. Lars är en av Sveriges största pianister och känd för sitt melodiska och virtuosa spel och sina vackra kompositioner.

 

Välkomna till en afton som bjuder musikalisk magi och stor spelglädje.

 

Några röster om Linda:

 

”Linda is a singer that leaves no one unmoved. With a voice that speaks directly to the reciever, and with a subtle intensive presence she transforms lyrics into rich stories...”

 

"Linda kännetecknas som en sångerska av orädd bredd och äger en lyhörd förmåga att förvandla texter till rika berättelser - som omedelbart fångar en publik."

 

”Linda Pettersson har en avslappnad precision i sin sång. Den präglas av lågmäld intensitet och en motståndslös närvaro, men den avspända attityden rymmer inget slarv och förmodligen inga tillfälligheter. Spontaniteten formar en egen perfektion och formstränghet, som ger musiken pregnans - och närhet.”

 

Övriga medverkande:

 

Krister Jonsson-gitarr
Lars Ericsson-bas
Björn Höglund-slagverk

Elias Jakobsson-trummor

Frida Brunzell-kör
Astridkvartetten-stråk

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information