bookmark 1 show style1 City date_range 13 July 2022

Stickspåret - Swedish song of summer - Den svenska sommarsången

En afton helt i den svenska sommarmusikens tecken. Välkomna att lyssna, sjung och njut av de tongångar och ord som varit med och skapat vår bild av den svenska sommaren, och som förstärker vår längtan efter den. Medverkande: Svenska Kapellet som består av Patrik Forsman, sång och gitarr, Anna Persson, piano och sång, Åsa Håkansson, fiol och sång, Lars ”Linkan” Lindkvist, dragspel och sång, Maciej Szymczynski, bas. Enkel förtäring med traditionella förtecken finns att köpa. Vi har fullständiga rättigheter och naturligtvis då också en nubbe om man vill. An evening totally committed to the swedish songs of summer. Welcome to listen, sing along and enjoy the music and lyrics that has been a part of the vision of the swedish summer, and that make us long for it.

 

Spelningens längd: ca 2 tim, inkl 30 min paus (insläpp kl 19) 

 

INFORMATION: Stickspåret i Vittsjö fick sitt namn då Lars ”Linkan” Lindkvist och Peps Persson på nytt planerade för verksamheter i det gamla godsmagasinet vid stationen. Tillsammans med Berne Svensson, som äger lokalen samt Amanda och Mike Roe, som driver Pensionat Furuliden och stjärnteknikern Jojo Kempe, genomfördes ett stort antal konsertkvällar med en rad kända och okända artister mellan 2014 och 2017. Stället fick snabbt genomslag i hela landet och på vissa av våra konserter reste folk t.o.m. från Norrland för att kunna uppleva den musik och speciella varma atmosfär som erbjöds. Därefter har konsertverksamheten, som drivs av Kulturföreningen Gyssla, legat i träda. Sjukdomar, inte minst de som föranledde Peps tragiska bortgång och pandemin med alla restriktioner, var naturligtvis en avgörande orsak. Nu har vi emellertid bestämt oss för att köra igång på nytt under sommaren 2022. Vi kommer att liksom tidigare år erbjuda en hög kvalitativ musik med mestadels professionella musiker och artister. Liksom tidigare och helt i Peps anda, blir det mycket av rotmusik, dvs. blues, reggae, cajon, folkmusik etc. En del artister är säkert okända för många men på ingalunda sätt sämre än de som syns eller hörs frekvent i radio och TV. Vi arbetar medvetet för att erbjuda en musikupplevelse utöver det vanliga. Kändisfaktorn som en del arrangörer och festivalproducenter tycks utgå ifrån, har aldrig legat för oss. Att en och annan som kommer ändå råkar ha en viss kändisstatus, är helt ointressant för både dem och oss. Vi vill helt enkelt erbjuda bra svängig musik med själ, nerv och hjärta. Inte förinspelat utan utförd av riktiga musikanter med riktiga instrument. Det är ett signum för oss och alltid en grund då vi bokar artister.


Bortsett från tidigare år, ingår inte mat i biljettpriset men det kommer att finnas möjlighet att köpa något på plats. Stickspåret har fullständiga rättigheter. Förutom Allsången på Vittsjödagen är biljettpriset på alla våra kvällsprogram det samma. Förköp via nätet, på Kulturhuset i Hässleholm eller på ICA i Vittsjö är 220 kr. Vill man köpa biljett i dörren kostar det 250 kr. Vi får emellertid endast ta in 250 gäster så om du vill säkra en plats, rekommenderar vi starkt förköp. Insläpp kl.19.00. Vi stänger generellt runt 01.00 alla kvällar men det kan variera något. All information kommer att finnas på vår hemsida Gyssla.se samt på facebook som uppdateras efterhand. 

 

Varmt välkomna till Stickspåret. // Lars ”Linkan” Lindkvist

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information