bookmark 1 show style1 City date_range 12 July 2022

Sommarfrukost- Kathinka Lindhe

Denna sommarfrukosten kommer vara i Knäreds bygdegård och börjar klockan 08.00 med frukost. Föreläsningen startar klockan 09.00. Max 4 biljeter per person. 


Kathinka Lindhe, känd radioröst från Halland och under flera år bokbussbibliotekarie i Laholm, debuterade 2014 med "Sorgeliga saker hände – Elvira Madigan, Sixten och mig". Boken utgick från en tabubelagd släkthistoria, vilken ledde henne vidare till arkiv och privata brev. Frågan om "hur" och "varför" hennes farmors far blev mördaren Sixten Sparre lämnade henne inte. 2021 gav hon ut  "Sixten Sparre – mannen som mördade Elvira Madigan". Boken eggade kulturprofilerna Maggan Ek och Peter Bengtsson i Ysby, att skaffa ett cirkustält för att sätta upp berättelsen som teaterpjäs. I sommar bjuder de in till föreställningen "Sixten och Elvira – en fallstudie" i Laholm. Den här morgonen, den 12 juli, får vi höra Kathinka berätta den mytomspunna och romantiska historien. Men var det kärlek, eller ...? 

 

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information