bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Doktor Kosmos // Klubb Popidyll // Söderport

Efter femton års bortavaro från svenska scener så är Doktor Kosmos tillbaka i höst.13 svenska städer från Umeå till Malmö får besök av bandet.-

Varför har ni varit borta från rampljuset? Vi har suttit i fängelse.

Vad har ni gjort under dom här åren? Suttit i fängelse. Och byggt altan.

Har ni verkligen suttit i fängelse? Nej.

Vad ser ni mest fram emot på turnén? Att få uppleva den rogivande tystnaden i turnébussen när vi passerar Upplands Väsby och har slut på samtalsämnen.

Att nicka till i bussfåtöljen med en mazarin i handen. Att komma till nya städer och utforska tidskriftsavdelningen på det lokala biblioteket. Kort sagt: allt det där som var själva anledningen till att man startade band en gång i tiden.-Är det den oslagbara känslan att gå upp på scenen och få möta publiken, är det den känslan man lever för som musiker och som gör att man orkar hålla på år efter år?-Ja.-Har ni nån publik kvar, tror ni?-Nej. Men vi har garantigage så det är egentligen inte vårt bekymmer.-Vad kan publiken förvänta sig? Blir det en blandning av gammalt och nytt?-Nej. Det blir en blandning av gammalt och jättegammalt.DoktorKosmosbildades i Uppsala 1991 och firar alltså 31 år som band i år. Alla bandets medlemmar bor sen många år i Stockholm. DoktorKosmoshar gjort sju fullängdsalbum och det senaste ”Hej Alla Barn” släpptes 2019. Bandets frontfigurUjeBrandelius gjorde 2016 en bejublad och kritikerrosad föreställning med namnet ”Spring,Uje, Spring”. Den spelade för fulla hus landet över och ledde fram till filmen med samma namn i regi av Henrik Schyffert. Hela bandet medverkar i filmen, som vunnit ett flertal priser, däribland tre Guldbaggar för bästa film, manus och manliga huvudroll under 2021 års gala.DoktorKosmospersonalstyrka har sett likadan ut dom senaste tjugo åren och består av:

UjeBrandelius, sång, syntLinaSelleby, sång, percussionMartinAagård, gitarrHenrik Svensson, trummorAnders Bennysson, gitarr. 

Live på scen ca 22:30!
Klubb Poppidyll spelar skiovor innan och efter konsert, DJ`s presenteras senare.  

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information