bookmark 10 shows style1 City date_range 30 June 2022 - 16 August 2022

Historisk stadsvandring – Kvarnholmen ”Staden som flyttades”

Följ med en av våra kunniga guider på en promenad på Kvarnholmen och lär dig mer om staden! Kvarnholmen är stadens hjärta och ligger omringad av vatten. Här finns butiker, restauranger, kaféer och en mängd kulturbyggnader med spännande historia. 

 

Kalmar flyttades på mitten av 1600-talet till ön Kvarnholmen. Staden var vid denna tid en av Sveriges viktigaste städer och befästes med en mur. Under promenaden kommer du få se rester av muren och många vackra byggnader. Imponerande byggnadsverk som Domkyrkan och Ångkvarnen blandas med charmiga små stugor på Kattrumpan och mer speciella byggnader som det gamla vattentornet och klapphuset. 


Vandringen startar vid Kalmar Turistcenter och tar ca 1 timme och 30 minuter. Innan turen får du guideutrustning med hörlurar och mottagare för att du ska höra guiden bra under hela promenaden. Varje guidad tur är begränsad till 30 deltagare.


BILJETTER

Biljetter kan köpas online eller via Kalmar Turistcenter. 

 

Ordinarie: 125 kr

Barn/ungdom 12-17 år: 75 kr

Barn 0-11 år: Gratis (kan inte garanteras guideutrustning)

 

Biljetter kan inte återköpas.

 

Telefon: 0480-41 77 00

Mejl: info@kalmar.com

Besöksadress: Ölandskajen 9, Kalmar


Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information