bookmark 1 show style1 City date_range 1 July 2022

Amanda Ginsburg

Den Sverige-kända jazz-sångerskan Amanda Ginsburg med stråkkvartett och jazzgrupp i en somrig och skön konsert. Melodisk jazz och stråkkvartett i harmoni.

 

Amanda Ginsburgs karriär har gått med raketfart. Hennes album har – båda två (!) – prisats med Grammis för Årets Jazz, och på bara ett par år har hon sjungit sig in i svenskarnas hjärtan – och vardagsrum.

 

Efter det varma mottagandet av debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris som gav motiveringen: ”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.”

 

Amanda Ginsburg har medverkat i Allsång på Skansen både en och två gånger, och sjungit på samma scen under SVTs Nationaldagsfirande 2021. I början av samma år fick publiken lära känna Amanda lite bättre i Fredrik Lindströms program ”Helt Lyriskt” i SVT där hon tillsammans med Filip Ekestubbe tonsatte och tolkade Stig Dagerman. Och i november dök hon återigen upp i tv-rutan då hon medverkade i säsongsavslutningen av Doobidoo i SVT tillsammans med Timo Räisänen.

 

2,5 tim inklusive paus

 

Konserten är en del av Leksands Kammarmusikfestival

 

Konserten arrangeras av Leksands kommun och Paraden - en del av Riksteatern med generöst stöd av Korstäppans Herrgård

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information