bookmark 3 shows style1 City date_range 12 June 2022 - 13 June 2022

Gästspel Ö2 Ung: Textilfabriken

En textilfabrik någonstans i Norden. I den stora färgbassängen doppas tyger för att färgas, dag efter dag, dygnet runt. När de anställda går hem är deras händer fortsatt blå, en uniform de aldrig kan av. En morgon kommer chefen inte till arbetet. När det visar sig att fabriken hotas av nedläggning bestämmer sig de anställda för att, i protest, flytta in tillsammans i den stora fabriksbyggnaden. Nu ska de skapa något nytt.

Textilfabriken är en berättelse om människors längtan efter ett alternativ till det befintliga, ett liv utan chefer och översittare. Många har försökt. Ska textilfabrikens nya invånare lyckas? Skapad av den nybildade, skandinaviska teatergruppen Body Banquet.

Regi: Anastasia Nørlund

Medverkande: Lina Frank, Tuva Börgö, Benjamin von Bothmer, Hedvig Hansson Johannesson, Matilda Söderhäll, Zackarias Bergsteinsson, Tilde Hamrén, Klara Astra Kirk, Amalie Bergholdt Hansen, Idunn Gismerøy Ekker, Alexandra Magneby.
Språk: Danska, Norska, Svenska

Projektet stöds av Kulturpuljen Aalborg Kommune, Unges Møde Med Kunsten (UMMK), Kulturpuljen Ærø Kommune, Kulturpuljen Odense Kommune, Kalmar kommun, Föreningen Scenkonst för alla, Nordiska Teaterskolan och Nordiska folkhögskolan.

 

Ö2 Scenkonst stöds av Kulturrådet, ABF Stockholm och Stockholms Stad. 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information