bookmark 38 shows style1 City date_range 29 June 2022 - 16 August 2022

Två herrars tjänare

Två herrars tjänare av Carlo Goldoni

Kärlekstrassel, våldsam svartsjuka, dödliga dueller, förklädnader, högklassig matlagning och några som envisas med att ramla ur gondoler. Allt kan hända denna kväll i Venedig!

 

Betjänten Truffaldino bestämmer sig i ett svagt ögonblick för att dubbeljobba för en till herre, utöver den herre han redan har. Ajaj! För att hinna med sina uppgifter, och för att inte råka avslöja sig, blir han alltmer kreativ i sina försök att nysta sig ur den krångliga situation han skapat för sig själv. De passionerade förälskelserna kokar, vattnet kluckar, värjorna blixtrar, vinet flödar. Vad kan gå fel? Precis allt…I ett rasande tempo med dråpliga förvecklingar spelas TVÅ HERRARS TJÄNARE, en temperamentsfull fars om något många av oss kan relatera till: att ta större tuggor än man klarar av att svälja.

 

Pjäsen är skriven 1746 av Carlo Goldoni, en italiensk dramatiker och en av de riktigt stora mästarna vad gäller klassisk komedi och fars. Pjäsen hette i original på italienska IL SERVITORE DI DUE PADRONI. I vår bearbetning har vi även lånat en del texter från – gissa vem – vår vän William Shakespeare! Till och med när vi sätter upp TVÅ HERRARS TJÄNARE (för att det är en av teaterhistoriens roligaste pjäser) klarar vi på Romateatern oss inte en hel sommar helt utan Shakespeare.

 

Två herrars tjänare av Carlo Goldoni
På scen: Kim Sulocki, Stina Nordberg, Moa Niklasson, Alexander Ohakas, Simon Edenroth, Malin Karlsson, Anna Jankert, Charlie Challis, Niklas Nordborg, Isabella Skärlén och Gustav Ahlgren

Översättning och bearbetning: Nina Pontén
Regi: Stefan Marling

Musik- och ljudkomposition: Jakob Norin

Scenografi och kostym: Marcus Olsson, med assistans av Petra Hjortsberg Möller

Ljusdesigner: Jan Pettersson
Skräddare:
Linnéa Brun

Mask: Michaela Hallgren

Teknisk samordnare: Christer Norrby

Snickare: Hans Aldén

Körtekniker: Josef Persson

Foto: Maximilian Mellfors
Producent:
Eva sunmo


Spelas 29 juni - 16 augusti


PRAKTISK INFORMATION


Kom gärna till Romateatern i god tid. Strosa runt i den vackra miljön och njut av sommarkvällen. Besök även
härliga Café Grönhagen innan föreställning och i pausen för ett vällagat mål mat och ett riktigt gott glas vin!


Väder

Om prognosen är ihållande kraftigt regnväder kan föreställningen komma att ställas in. Romateatern försöker i möjligaste mån att genomföra alla föreställningar, men -  vid längre skurar avbryts föreställningen en stund för att inom kort återupptas.

 

Vid avbruten föreställning är ni välkomna att boka om till ny dag.

Vid inställd föreställning kan ni boka om till ett nytt datum, alternativt få pengarna tillbaka.

Observera återbetalning måste göras inom en vecka från föreställningsdatumet.


Barn och spädbarn


Detta är en familjeföreställning som rekommenderas till alla mellan 6-99 år. Spädbarn får ej närvara i publiken.


Hundar och husdjur


Det är inte tillåtet att medföra hund eller annat husdjur till föreställningen.


Tillgänglighet


Vi har specifikt utrymme med särskilda platser längst fram vid scen för rullstolar. Ange vid bokning om du kommer med rullstol. Antalet platser där rullstol kan placeras är begränsat.

Anpassad toalett finns.

 

Om du ankommer med färdtjänst är det möjligt att köra ända fram till läktarens ingång. Vänligen kontakta oss innan du ankommer om du behöver assistans. Du får ta med dig en ledsagare som går in gratis på din biljett och sitter i anslutning till dig.


Filtar och dynor


Romateatern spelar under bar himmel och den svenska sommarkvällen kan bli riktigt kylig. Vi rekommenderar därför att ni hyr filtar och dynor. Filtar 15 kr styck, dynor 10 kr styck. Betalning via Swish. Du kan också välja att ta med dig egna dynor och filtar..


Mobiler


Stäng av ljud på telefonen under föreställningen. Stäng helst av telefonen helt, och låt kroppen vila från alla måsten. En liten teaterhemlighet…när någon i publiken tittar på en lysande skärm så syns det tydligt från både publik – och scenen.

 

Fotografering med blixt under pågående föreställning är förbjudet. Vill du fota under pågående föreställning så gör det utan blixt, diskret och med hänsyn till andra åskådare. Tagga gärna Romateatern i bilderna så hjälper du oss nå ny publik.


Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information