bookmark 9 shows style1 City date_range 22 June 2022 - 14 July 2022

Les Enfants Terribles

Les Enfants Terribles - De förskräckliga barnen


Föreställningen blandar dans och opera på ett sätt som ger publiken möjlighet att syna syskonrelationen som filosofisk idé. Projektet vilar på ett undersökande av de extrema konsekvenser som frånvaron av föräldrar kan innebära för barn. Syskonrelationens komplexitet med sin blandning av villkorslös kärlek och avsky ges en gestaltning som går bortom det intellektuella och riktar sig till det bortglömda barnets fantasi som vi bär inom oss.


Som ingen annan nu levande tonsättare lyckas Glass nå ut till en publik bestående både av konstmusikaliska nördar, medelålders södermalmshippies och pop-orienterade ungdomar.


 

Föreställningen är ca. 2 timmar inklusive 25 minuters paus.

Föreställningen framförs på franska och svenska.

Foajen öppnar 1 timme innan föreställnings början där man kan köpa biljetter i kassan ( i mån av plats)  och/eller köpa kaffe/te/vin/öl och chips.

VI kör enbart SWISH och inga kontanter. 
Lokalen har trappor och är tyvärr inte rullstolsanpassad.
För att boka plats och få hjälp på plats vänligen maila kontakt@kamraterna.com
 

 

Upphovspersoner:libretto: Jean Cocteau och Susan Marshall. Musik: Philip Glass.
 

Konstnärligt team:musikalisk ledning och svensk översättning: Anna Christensson. Regi: Dan Turdén. Koreografi: Sara Ribbenstedt. Ljusdesign: Niclas Lindgren. Producent: Daniel Szpigler.
 

Medverkande:sångare: Ingrid Berg, Elsa Ridderstedt, Jihan Shin och David Risberg. Dansare:Henrietta Wallberg och Knut Precht. Pianister: Anna Christensson, Karin Haglund och Maria Rostotsky.


Boken Les Enfants Terribles av Jean Cocteau utkom 1929 och filmatiserades 1950. Philip Glass opera hade världspremiär 18 maj 1996 i Schweiz och har sedan dess spelats runt om i världen. Philip Glass är verksam inom ett flertal genrer t ex opera, filmmusik och symfoni.
 

www.kamraterna.com 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information