bookmark 4 shows style4 cities date_range 21 July 2022 - 27 July 2022

Glimra – Två Ainbuskar och en Fehling

När Glimra möts på scenen blir det en blandning av gotländskt och Americana.


Här bjuds på trestämmig skönsång när Annelie Roswall och Bittis Jakobsson med en bakgrund från den välkända gruppen Ainbusk Singers, och Annika Fehling med 13 album i bagaget och omfattande turnéer i världen möts på scenen. Koffert, mandolin, dragspel och gitarr vävs ihop med texter som talar sitt tydliga språk. På scenen bjuder gruppen Glimra på en konsert, med humor och självdistans och bitar ur sina liv, med kärlek och värme, sorg och glädje.

2013 släppte gruppen sitt första album Glimra (Rootsy/Warner). De har sedan dess turnerat flitigt och samarbetat med flera framgångsrika låtskrivare så som Peter LeMarc och Tomas Andersson Wij.


Sagt om Glimra:
”GLIMRA bjuder på rak och okonstlad country som går rakt in i hjärtat på publiken.” Bengt Valentinsson, GT

”Det låter otroligt vackert om Glimra. Där finns rösterna, inspirationen och glädjen. Ingen har huvudrollen och såväl presentationer som sånger gers alla tre utrymme på scenen.”
Kulturbloggen

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information