bookmark 1 show style1 City date_range 17 September 2022

Judy Garland

Judy Garland, 1922-1969, firar i år 100 årsjubileum. I föreställningen JUDY GARLAND får publiken uppleva några av de mest avgörande ögonblicken i Judy Garlands dramatiska liv. Det hela blir en omtumlande resa kantad av Judy Garlands främsta sångnummer, där publiken får möta stjärnan såväl som privatpersonen på scenen.

Sångerskan/skådespelaren Karin Grönberg och jazztrumpetaren Mårten Lundgren är båda stora fans av Judy Garland och vill med denna föreställning hylla den stora filmstjärnan.


Judy Garland minns vi som den oförglömliga filmstjärnan med den stora rösten. Hon tog världen med storm då hon sjöng: "Somewhere Over the Rainbow” i filmen The Wizard of Oz.

Vad var det som hände i hennes liv som ledde till att hon fick sjunga den sången på filmduken?

Hur tedde sig hennes liv efter hennes stora genombrott i filmen. 

 

I föreställningen JUDY GARLAND får publiken uppleva några av de mest avgörande ögonblicken i Judy Garlands dramatiska liv. Det hela blir en omtumlande resa kantad av Judy Garlands främsta sångnummer, där publiken får möta stjärnan på scenen, så väl som privat.

Sångerskan/skådespelaren Karin Grönberg och jazztrumpetaren Mårten Lundgren är båda stora fans av Judy Garland och vill med denna föreställning hylla den stora filmstjärnan.


Karin Grönberg är sångerska, skådespelare och organist som skriver sina egna föreställningar. Karin utmärker sig inom chansongenren och har tolkat Edith Piaf i tio år. 

Mårten Lundgren är en av Sveriges främsta jazztrumpetare och har spelat på de flesta jazzscener i alla möjliga sammanhang både i Sverige och Danmark. I denna föreställning bjuder han inte bara på sitt trumpetspel utan också sjunger i sångduetter med Karin Grönberg.


På scen:

Karin Grönberg, sång och rollen som Judy Garland samt övriga roller, manusförfattare och sceniskt ansvarig

Mårten Lundgren, trumpet & sång, aktör & statist samt musikaliskt ansvarig

Alice Hernqvist, piano 

Andreas Henningsson, bas

Kristoffer Rostedt, trummor

 

foto: Bella Bryngelsson/NSK

 

Youtubelänk till trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=gIW0ts2oSHk


Länkar:

www.karingronberg.se

www.martenlundgren.se


Facebook

https://www.facebook.com/gronbergkarin/


Instagram

https://www.instagram.com/gronbergkarin/

 

Cefeét på Nygatan 6 är öppet 1 timme före konsert samt i paus.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information