bookmark 13 shows style1 City date_range 29 June 2022 - 16 July 2022

Ett drömspel

”Det är synd om människorna”

 

Undantaget sätter upp en av världshistoriens mest omtalade pjäser, skriven av August Strindberg. Förutom Undantagets egna ensemble samarbetar de detta år med teatergrupper Teater Barda och det är hela 10 personer på scen! Välkommen till ett unikt scenkonstverk i Östersund.

 

Guden Indras dotter kommer ner till jorden för att se hur det står till med människorna. Väl på jorden möter hon olika slags människor, deras vedermödor och hur de på sina olika sätt kämpar för att leva på, dag för dag. Alla människor har sina unika förutsättningar och livet inte är lätt för någon av dem. ”Det är synd om människorna”, konstaterar Dottern om och om igen. Med lika mycket humor som svärta förmedlar pjäsen en trösterik känsla av gemenskap då bördor och sorger kan bli lättare att bära med vetskapen om att de delas av oss alla.

 

Undantaget samarbetar i denna produktion med Teater Barda, en teatergrupp där ensemblen har olika funktionsvariationer.

 

MEDVERKANDE
Manus: August Strindberg
Regi: Martin Johansson
Skådespelare: Angelica Alkberg Amrén, Erik Magnusson, Iréne Granehag, Anders Hedén, Linnea Lundberg, Camilla Edfalk, Anja Dyrting, Sebastian Bergström, Bianca Halvarsson Wedin och Camilo Pizarro.
Producent: Jonna Hylén
Visuell design: Helene Gedda
Kostym: Maria Nilsson Waller
Ljusdesign: Martin Norin

 

INFO
Biljetter: www.nortic.se
Premiär: 29 juni 2022
Spelperiod: 29 juni - 16 juli
Plats: Exercishallen, Östersund
Föreställningens längd: 2 timmar inkl. paus (kl. 19.00-21.00). Fikaförsäljning i pausen.

www.undantaget.org

Med stöd av Östersunds kommun, Region Jämtland Härjedalen, Kulturrådet, Svante Bergströms Teaterstiftelse, Sparbanksstiftelsen Jämtlands län, Länsförsäkringar Jämtland, Destination Östersund, Riksteatern Jämtland Härjedalen, Kulturens.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information