bookmark 1 show style1 City date_range 31 July 2022

Marie Nilsson Lind

Anropar himlen!

 

Marie Nilsson

 

En innerlig, humoristisk och exklusiv konsert!

En oförglömlig sagostund, en afton som lockar till skratt och igenkännande.

 

Marie, just nedkliven från Så mycket bättre-scenen, intar hon Kackelstugan med gotländska Lee Gotvik, som har en berörande unika röst .

Kvällen bjuder på skönsjungande både kända och okända sånger (och en hel del betraktande underfundigheter.

Med sin närvaro, musikalitet och fina förmåga att trollbinda sin publik är Marie ständigt angelägen. Det blir låtar som rör sig fritt över olika genrer, med både kända och okända sånger, varvat med underfundig och knivskarp humor rotad i den gotländska myllan.

 

Marie Nilsson Lind, artisten, musikern, låtskrivaren, författaren och kompositören var den tongivande medlemmen i den gotländska gruppen Ainbusk. Med sina krogshower och låtar turnerade de land och rike runt. Gruppen fick lysande kritik och lämnar efter sig ett stort tomrum på den kvinnliga showscenen. Marie har också skrivit ett stort antal texter, bland annat Älska mig som tonsattes av Benny Andersson och framfördes av systern Josefin. 2021 medverkar Marie i Så mycket bättre.

 

Nu är hon tillbaka på scenen igen. Denna gång med gotländska Lee Gotvik,

 

"Nu är hon tillbaka på scenen igen. Denna gång med gotländska artisten Lee Gotvik som har jobbat med några av landets bästa producenter, är aktiv på live-scenerna och som släpper sitt nya album 2022."

 

Lee Gotvik är artist och låtskrivare som startade sin karriär som medverkande i Idol och flera andra talangjakter. Sedan 2018 har Lee gjort föreställningar, konserter, julshower tillsammans med Marie, bland annat på Rival i Stockholm, Wisby Strand Kongress och Länsteatern. 2019 gjorde hon en hyllad konsert i S:t Nicolai ruin i Visby, som blev slutsåld direkt. Lee är under 2022 aktuell med en skiva.

 

Så här beskriver Marie Nilsson Lind sitt första möte med Lee:

”Och så en dag satt jag där på Länsteatern med min kaffekopp och in klev Lee och det kändes som hon kom med livet. Vi gjorde föreställningen ihop och samarbetet ledde vidare. Jag är så lycklig över att hon finns”.

 

”Åh kom, kom….

Vi älskar di som den du är!”

säger Marie.


På scen

Marie Nilsson Lind: text, sång och piano

Lee Gotvik: sång och akustisk gitarr

Mikael Lyander: Producent , agent  och ibland slagverk

 

Föreställningen presenteras av Lyander Artist & Produktion/Sandkvie Studio AB

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information