bookmark 1 show style1 City date_range 10 November 2022

Opera on the Rocks

Med några av Nordens duktigaste musiker i spetsen blandar den storartade showen ’OPERA ON THE ROCKS’ något av det bästa från operans värld med rockmusikens dito.

 

I den ovanliga blandningen uppstår en helt unik, musikalisk upplevelse, som utan tvivel kommer att gör alla, såväl opera som rockälskare helt begeistrade, när nummer som ”NESSUM DORMA”, ”O MIO BABBINO CARO”, ”LOVE OF MY LIFE”, ”THE SHOW MUST GO ON” samt ”THE PHANTOM OF THE OPERA” ”ACE OF SPADES” och mycket mer står på programmet.

 

På den klassiska sidan är vi stolta över att kunna presentera en stark nordisk trio som består av den prisvinnande svenska sopranen Cecilia Lindwall, sopranen/mezzosopranen danska Sofia Warden-Bigom och inte minst den danska tenor Andreas Bigom och basbarytonen Lars Fosser.

 

Ny rocksångare Andreas Warden

 

Det blir vackra duetter, kända klassiker och egna nummer när ’Opera on the Rocks´välkomnar er till beviset på att opera och rock i allra högsta grad låter utmärkt tillsammans.

Dessutom medverkar ”Rainbow Strings and Winds” med pianisten och kapellmästaren Knud Rasmussen.

 

Ersättare kan förekomma.

 

Solister i Opera on the Rocks

 

Cecilia Lindvall, sopran, är utbildad vid Statens Musikhögskola och Statens Operahögskola i Oslo.

 

Hon debuterade som Musetta i La Bohème på Den Norska Operan år 2000.

 

Samma år vann hon den internationella operatävlingen, Kammeroper Schloss Rheinsberg i Berlin, vilket resulterade i en anställning som fast solist vid Staatsteater Braunschweig, där hon har sjungit omkring 15 huvudroller.

 

Sedan 2008 har Cecilia Lindwall bott och arbetat i Köpenhamn och gästspelat på Malmö Operan, Den Kgl Teater i Köpenhamn och operahus och festivaler i Norge i roller som Violetta i La Traviata och Micaëla i Carmen.

 

Hösten 2015 sjöng hon huvudrollen som Sylva i Czardasfurstinnan på Hofteatret i Köpenhamn med Operettekompagniet. 

2015-2017 var hon på konsertturné i Danmark med Opera on the Rocks.

 

2018 sjöng hon huvudrollen i den nyskrivna operan Den rejsende på Takkelloftet,  et Kgl Teater.

 

2018-19 var hon med i ensemblen i Fantomen på Operan på Det Ny Teater i Köpenhamn.

 

2019 var hon med i den reumert  ominerade uppsättningen av La Bohème på Oestrae Gasvaerk i regi av Köpenhamns operafestival.

 

Sofia Warden-Bigom sopran/mezzosopran.

Som ung sångerska kastades Sofia Warden-Bigom ut i en värld av konserter med åtskilliga orkestrar och storband. Hon uppträdde flitigt med klassiska verk, populärmusik och musikaler.

 

        Under sin utbildning på Syddansk Musikkonservatorium, blev den unga        lovande sopranen en eftersökt sångerska i hela landet. Som solist i verk som        Fynsk Forår av Carl Nielsen,  Missa Sancti Nicolai, Faure’s Requiem och         Messe Basse. Under sin tid som studerande blev Sofia utvald till att medverka         i flera produktioner på den Fynska Operan.

        Sedan har hon sjungit roller som Bastienne i Mozarts första opera, Förste Dam i Trollflöjten i Hastings, titelrollen i Hartmanns Liden Kirsten och Dido i Dido & Aeneas av Purcell. Sofia ser fram emot att åka till Rom med Vestsjaellands Kammerkor till våren och att få sjunga rollen som Donna Anna i Mozarts Don Giovanni i England. 

 

Tenoren Andreas Bigom

Utbildad i klassisk sång på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

 

Har, trots sin unga ålder, uppträtt i åtskilliga operaproduktioner med flera stora huvudroller i bl.a. Pollione i Bellinis Norma, Turiddu i Mascagnis Cavalleria Rusticana, Tamino i Trollflöjten av Mozart, Sverkel i Hartmanns Liden Kirsten och därutöver i en mängd större biroller och ensembler.

 

Som konsertsångare i Händels Messias, Bachs Juloratorium, Mozarts C-moll mässa, Beethovens Mässa i C-dur, Dvoraks Mässa i D-dur, Weyses första Reformationskantat.

 

Lieder Eines Fahrenden Gesellen ock Kindertotenlieder av Mahler.

 

Schuberts Die Schöne Müllerin och Vaughan-Williams Songs of Travel.

 

Därtill ett otal konserter i Danmark och Sverige.

 

Med sig på scenen har Andreas en allsidighet som härstammar av en lång period som klassisk pianist och som heavy-metal sångare där han har utgett flera cd skivor och turnerat i flera år innan han slutligen gav sig i kast med den klassiska sången.

 

Lars Fosser, Bas-Baryton

2020 debuterade Lars Foster som den flygande holländaren på Lüneburg teatern.

 

2019 sjöng han i världspremiären i Niels Martinsens Opera ”Lille Soldat” på den Fynska Operan och en del av Sprecher i Mozarts ”Trollflöjten” med Opera på Skäret Opera Festival.

 

Andra nyligen genomförda engagemang är Tonio i Leoncavallos ”Pagliacci” med Köpenhamns Operafestival på turné och Enrico Ashtons roll i Donizettis ”Lucia di Lammermoor” med Opera Romana i Craiova.

 

Han har sjungit hos åtskilliga teatrar i Tyskland, Österrike, Danmark, Frankrike, Spanien och Norge, såsom Den Kongelige Danske Opera och Den Danske Nationalopera, Dresden Staatsoperette, National Norwegian Opera, Opéra Lyrique des ClermontFerrand osv.

 

Knud Rasmussen, pianist

Utbildad på Det kgl danske Musikkonservatorium som pianist och organist.

 

Har haft en omfattande verksamhet som repetitör och ackompanjatör och har medverkat vid otaliga konserter in-och utrikes, som ackompanjatör åt bl.a. De tre konglige Tenorer och De tre konglige Sopraner.

 

Knud Rasmussen har sedan 2012 fungerat som kapellmästare på alla våra olika shower.

 

Är anställd som organist i Virum Kirke och arrangerar här många konserter, både kyrkomusikaliska begivenheter, kammarkonserter och solokonserter.
www.sctp.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information