bookmark 1 show style1 City date_range 20 April 2024

Opera on the Rocks

”OPERA ON THE ROCKS”

 

Med några av Nordens duktigaste musiker i spetsen blandar den storartade showen ”OPERA ON THE ROCKS” något av det bästa från operans värld med rockmusikens ditto.

 

I den ovanliga blandingen uppstår en helt unik, musikalisk upplevelse, som utan tvivel kommer att gör alla, såväll opera som rockälskare helt begeistrade, när nummer som ”NESSON DORMA”,
”O MIO BABBINO CARO”, ”LAKME BLOMSTER DUETTEN”, ”WINTERSTÜRME”, ”RIGOLETTO KVARTETTEN”, THE SHOW MUST GO ON” samt ”PHANTOM OF THE OPERA”, ”ACE OF SPADES”, ”BLACKSABBATH” och mycket mer står på programmet.

 

På den klassiska siden är vi stolta över at kunna presentera en stark nordisk trio som består av den prisvinnande svenska sopranen Cecilia Lindwall, sopranen/mezzosopranen danska Sofia Warden-Bigum och inte minst den danska tenor Andreas Bigum och basbarytonen Lars Fosser.

 

Ny rocksångare Andreas Warden.

 

Det bliver vackra duetter, kända klassiker och egna nummer när ”Opera on the Rocks” välkomnar er till beviset på at opera och rock i allra högsta grad låter utmärkt tillsammans.

 

Solister i ”Opera on the Rocks”

 

Cecilia Lindwall -  sopran

Utbildad vid Statens Musikhögskola och Statens Operahögskola i Oslo.


Hon debuterade som Musette i La Boheme på Den Norske Operan år  2000.


Samma år vann hon den internationella operatävlingen, Kammeroper Schloss Rheinsberg i Berlin, vilket resulterade i en annställning som fast solist vid Staatsteater Braunschweig, där hon har sjungit omkring 15 huvudroller.


Sedan  2008  har Cecilia Lindwall bott och arbetat i Köpenhamn och gästspelat på Malmö Operan, Den Kgl. Teater i Köpenhamn och operahus och festivaler i Norge i roller som Violetta i La Traviata och Micaëla i Carmen.

Hösten 2015 sjöng hon huvudrollen som Sylva i Czardasfurstinnan på Hofteatret i Köpenhamn med Operettekompagniet.


2015-2017 var hon på konsertturné  i Danmark med ”Opera on the Rocks”

 

2018 sjöng hon huvudrollen i den nyskrivna operan Den rejsende på Takkelloftet, det Kgl. Teater.

 

2018-19 var hon i ensemblen i Fantomen på Operan på Det Ny Teater i Köpenhamn.

 

2019 var hon med i den reumert nominerade uppsättningen av La Bohéme på Oestrae Gasvaerk i regi af Køpenhamns operafestival.

 

Sofia Warden-Bigum – sopran/mezzosopran


Som ung sångerska kastades Sofia Warden-Bigum ut i en värld av konserter med åtskilliga orkestrar och storband. Hon uppträdde flittigt med klassiska verk, populärmusik och musikaler.

 

Under sin utbildning på Syddansk Musikkonservatorium, blev den unga lovande sopranen en eftersökt sångerska i hela landet. Som solist verk som Fynsk Forår av Carl Nielsen, Missa Sancti Nicolai, Faure´s Requiem och Messe Basse.

Under sin tid som studerande blev Sofia utvald till at medveerka i flera produktioner på den Fynska Operan.


Sedan har hon sjungit roller som Bastienne i Mozarts första opera, Förste Dam i Trollflöjten i Hastings, titelrollen i Hartmanns Liden Kirsten och Dido i Dido & Aeneas av Purcell.

Sofia ser fram emot att åka till Rom med Vestsjaellands Kammerkor till våren och att få sjunga rollen som Donna Anna i Mozarts Don Giovanni i England.

 

Andreas Bigum – tenor.

 

Utbildad i klassisk sång på Det kongelige Danske Musikkonservatorium.

 

Har, trots sin unga ålder, uppträtt i åtskilliga operaproduktioner med flera stora huvudroller i bl.a. Pollione i Bellinis Norma, Turiddu i Mascagnis Cavelleria Rusticana, Tamino i Trollflöjten av Mozart, Sverkel i Hartmanns Liden Kirsten och därutöver i en mängd större biroller och ensembler.

 

Som konsertsångare i Händels Messias, Bachs Juloratorium, Mozarts C-moll mässa, Beethovens Mässa i C-dur, Dvoraks Mässa i D-dur, Weyses Första Reformationskantat.

 

Lieder Eines Farenden Gessellen och Kindertotenlieder av Mahler.

 

Schuberts Die Schöne Müllerin och Vaughan-Williams Songs of Travel.

 

Därtill ett otal konserter i Danmark och Sverige.

 

Med sig på scenen har Andreas en allsidighet som härstammar av en lång  period som klassisk pianist och som heavy-metal sångare där han har utgett flera cd skivor och turnerat i flera år innan han slutligen gav sig i kast med den klassiska sången.

 

Lars Fosser – Bas-Baryton


2020 debuterade Lars Fosser som den flygande holländaren på Lüneburg teatern.

 

2019 sjöng han i världspremiären i Niels Martinsens Opera ”Lille Soldat” på Den Fynska Operan och en del av Sprecher i Mozarts ”Trollflöjten” med Opera på Skäret i Opera Festival.

 

Andra nyligen genomförda engagemang är Tonio i Leoncavallos ”Pagliacci” med Köpenhamns Operafestival på turné och Enrico Ashtons roll i Donizettis ”Lucia di Lammermoor” med Opera Romana i Craiova.

 

Han har sjungit hos åtskilliga teatrar i Tyskland, Ôsterrike, Danmark, Frankrike, Spanien och Norge, såsom Den Kongelige Danske Opera och Den Danske Nationalopera, Dresden Staatsoperette, National Norwegian Opera, Opéra Lyrique des Clermont Ferrand osv.

 

Dessutom medverkar ”Rainbow Strings and Winds” med pianisten och kapellmästaren
Knud Rasmussen.

 

Knud Rasmussen – Pianist.

 

Utbildad på Det kgl. danske Musikkonservatorium som pianist och organist.

 

Har haft en omfattande verksamhet som repetitör  och ackompanjatör och har medverkat vid otaliga konserter in-och utrikes, som ackompanjatör åt bl.a. ”De tre kongelige Tenorer” och
”De tre kongelige Sopraner”.

 

Knud Rasmussen har sedan 2012 fungerat som kapellmästare på alla våra olika shower.

 

Âr anställd som organist i Virum Kirke och arrangerar här många konserter, både kyrkomusikaliska begivenheter, kammarkonserter och solokonserter.

 

Ersättare kan förekomma.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Mer information
Godkänn nödvändiga Godkänn alla