bookmark 1 show style1 City date_range 15 February 2022

Fredrik Lindborg Trio & String Quartet – Portraits of Swedish Jazz

Fredrik Lindborg sax
Martin Sjöstedt bas
Daniel Fredriksson trummor
Daniel Migdal violin
Henrik Naimark Meyers violin
Ylva-Li Zilliacus viola 
Amalie Stalheim cello

Mästerliga tonsättare, mångbegåvade musiker och poeter. Barytonsaxofonisten Lars Gullin och basisten Georg Riedel är två av Sveriges mest inflytelserika jazzmusiker tillika stora och egensinniga kompositörer. Med det internationellt hyllade albumet A Swedish Portrait tolkar Fredrik Lindborg den musikaliska värld som är Gullins och Riedels genom sitt personliga, mångfacetterade uttryck. Fredrik Lindborg är en av den svenska jazzscenens främsta saxofonister. Med sig har han några av vår tids allra bästa svenska musiker.

Lars Gullin är en av Sveriges största musiker och kompositörer genom tiderna. Han spelade tidigt både klassiskt musik och folkmusik vilket har satt sin tydliga prägel på hans kompositioner. Under denna konsert får Gullins mångbottnade musik nytt liv i händerna på några av Sveriges främsta musiker tillsammans med en briljant stråkkvartett.

Presenteras i samarbete med Musik Västernorrland.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information