bookmark 1 show style1 City date_range 6 February 2022

Viktoria Tolstoy

Viktoria Tolstoy sång
Joel Lyssarides piano
Krister Jonsson  gitarr
Mattias Svensson bas
Rasmus Kihlberg trummor

En konsertkväll som tar avstamp i Viktoria Tolstoy senaste CD Stations. Plattan handlar om att resa. Både i sinnet och fysiskt. Temat är ”on the road”, och texter kan förknippas med det liv vi lever som turnerande människor. Musik är skriven av bland andra Bonnie RaittNancy WilsonBilly JoelShirley Horn och Stina Nordenstam, samt nyskrivet material av Ida Sand och Joel Lyssarides. Markerad bluesfeeling med jazzdrama och kryddad med funk. Gripande vackra ballader. Musik som är som livet. Både det svarta och ljusa.

Det finns ett konstnärligt stråk i Viktoria Tolstoys familj. Hennes morfars farfar var den store ryske författaren Leo Tolstoy. Den unga Viktoria slog ned som en bomb i Stockholms jazzliv med ledande musiker som Svante Thuresson och Putte Wickman.

Presenteras i samarbete med Musik Västernorrland.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information