bookmark 1 show style1 City date_range 21 May 2022

SIMON GÄRDENFORS & ANTON MAGNUSSON - UPPVIGLING & FÖRLEDANDE AV UNGDOM

Sveriges mest kontroversiella humorduo avslutar sin kritikerrosade turné med några sista stopp runtom i landet med föreställningen "UPPVIGLING & FÖRLEDANDE AV UNGDOM". Det blir klassisk stand up varvat med en humorshow som bland annat tar sig an livet efter Mr Cool-drevet som kulminerade sommaren 2018 då flera inbokade framträdanden bokades av runtom i landet pga påtryckningar och drev i sociala medier riktade mot involverade komiker, arrangörer men också mot anställda på de olika spelställena.

 

Föreställningen och dess namn ”Uppvigling & Förledande av ungdom” har sitt ursprung i de polisanmälningarna och brottsrubriceringar som skedde i kölvattet av uppmärksamheten. Samtliga förundersökningarna lades ner i september 2018.

 

Simon Gärdenfors

Simon Gärdenfors är född 1978 och är en multitalang från Hjärup i Skåne och är serietecknare, rappare i gruppen Far & Son, TV-personlighet men framförallt stand up-komiker. Simons första soloturné "En Slapp Timme" var den allra första svenska stand up-specialen att sändas på legendariska Comedy Central i Sverige. Han har sedan dess bl a turnerat med föreställningen ”Vesslan” under 2017 och 2018. Simon har även medverkat i samtliga säsonger av SVT’s Släng Dig i Brunnen, Samhällsjudo på TV12 samt i Comedy Central Stand Up - Utan Gränser.

 

Anton Magnusson

Anton Magnusson är född 1983 i Trelleborg och är stand up-komiker och prisbelönt rappare. 2019 släppte Anton sin stand up-special ”Benne” på YouTube i helt animerad form till mycket positiva reaktioner. Han har även medverkat i flera säsonger av SVTs Släng Dig i Brunnen och vann 2019 det årliga Johnny Bode-priset då hann fått ”årets största sociala medier-drev mot sig”.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information