bookmark 1 show style1 City date_range 2 February 2022

Väninnan

Ett ömsint drama om vänskap och maktspel i politikens innersta rum

 

90-talet präglades av många historiska händelser som berörde svensk utrikespolitik. I maktens innersta cirkel fanns Eva Franchell, pressekreterare till Anna Lindh. Tillsammans utgjorde de en stark duo i en mansdominerad värld. Fram tills dagen då Anna Lindh mördades, i september 2003, framför ögonen på Eva. Väninnan är hennes berättelse. Om tio år på insidan av det politiska livet och om offentlighetens utsatthet.

Väninnan bygger på Franchells hyllade roman med samma namn. En varm, intim och bitvis humoristisk skildring av det komplicerade livet i maktens absoluta centrum. För regi står mångfaldigt prisbelönade Dennis Sandin som bjuder in oss till Rosenbads korridorer där hemligheterna är många, och det politiska spelet högt.

 

Producent: Riksteatern
Arrangör: Askersunds Riksteaterförening

 

Biljettinformation

 

Föreställningens längd ca 2 tim (inkl. paus 20 min)

I pausen bjuds alla med scenpass på kaffe och smörgås.

 

Biljettpris Ordinarie 340 SEK Seniorpris 300 SEK  Barn t.o.m 18 år 90 SEK (inkl. serviceavgift 20 SEK).
Eventuellt kvarvarande biljetter säljs vid entrén till konserten. Ej återköp av köpta biljetter.

 

Vid inpassage/biljettkontroll kommer Sjöängen verifiera vaccinationsbevis och kräva legitimation.


För bokning av rullstols- och ledsagarplatser kontakta Bok- och papper i Askersund via bokhandel.askersund@telia.com eller Tel: 0583-711730
OBS! Det är inte tillåtet att ta med rollator och barnvagnar in i Stora salongen med tanke på säkerheten vid en eventuell utrymning. Det är därför heller inte tillåtet med rullstolar på våning 3. Bra att veta: Vid sen ankomst kan vi inte garantera platsen du bokat.

 

Vi hälsar er välkommen till en härlig och trygg föreställning. Vänligen respektera att stanna hemma vid minsta symptom.

 

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information