bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Hjärntillskott Executive Day 2022

Carolina Klüft, Dr. Rangan Chatterjee, Mark Gallagher och Anders Hansen (ej fysiskt i Malmö*)

Topprestera genom att må bra

Vårt mående och hälsa är några av de viktigaste grunderna för att kunna prestera. När vår fasta grund inte längre är stabil behöver vi hitta tillbaka till oss själva. Vilka är nycklarna för att skapa en ny grund och nya rutiner så att vi ska kunna fortsätta prestera på samma eller högre nivå som innan, både psykiskt och fysiskt?

 

Carolina Klüft Livet är en sjukamp – min väg till prestation, balans & mening

Carolina Klüft var världens bästa mångkampare på friidrottsbanan. Nu är hon en ”mångkampare” även utanför. TV-programledare, föreläsare, chef för den ideella organisationen Generation Pep, mamma och samhällsengagerad medborgare. 

Under sin föreläsning berättar Carolina bland annat om att balansera alla dessa roller, och hur hon utifrån sina erfarenheter tar sig an tillvaron och dess utmaningar. För trots alla framgångar och hyllningar har inte vägen varit spikrak. 

När hon 2008 bestämde sig för att sluta med sjukamp och istället satsa på längdhopp och tresteg möttes hon av mycket kritik. Sportkrönikörer och andra idrottare menade på att hon skänkte bort ett så gott som givet OS-guld, för att vandra ut på helt okänd mark men Klüft anser att det är viktigare att ha roligt än att vinna ett OS-guld.

Med samma värme och spontanitet som hon en gång visade på idrottsarenan inspirerar hon oss nu till inre reflektion, hoppfullhet och viktiga förändringar.

 

Dr. Rangan Chatterjee - Hälsobalansen, ett lyckligare och hälsosammare liv

Dr Rangan Chatterjee är medlem i Royal College of Physicians och Royal College of General Practitioners och har varit praktiserande läkare i nästan 20 år.

Han betraktas för närvarande som en av de mest inflytelserika läkarna i Storbritannien och vill ändra hur medicin kommer att utövas under kommande år. Han är känd för att hitta grundorsaken till människors problem och han lyfte fram sina metoder i den banbrytande BBC-tv-showen Doctor in the House, som har visats i över 70 länder runt om i världen.

Dr Chatterjee är en fängslande och inspirerande talare. Hans mål är att ge dig en möjlighet att bli arkitekten för din egen hälsa. Han tror att när vi är friskare är vi lyckligare för när vi mår bättre, lever vi mer. Han beväpnar publiken med en bättre förståelse för hur man gör små, effektiva förändringar som dramatiskt kan förbättra vår vardag.

Som ledare behöver du må bra för att kunna hjälpa dig själv och andra i din organisation, här visar han hur vi alla kan bli mer hållbara och mer välmående.

Inspireras av en riktig expert inom ämnet vars kunskaper kan få dig att leva ett lyckligare och hälsosammare liv, både i vardagen och på arbetsplatsen!

 

Mark Gallagher - The business of winning

Mark har erfarenhet av Formel 1 sedan 3 decennier tillbaka med de största namnen såsom David Coulthard, Michael Schumacher och Ayrton Senna. Med olika team, sponsorer och förare så har han gjort sig ett väletablerat rykte om att leverera resultat.

Det här seminariet handlar just därför framför allt om att jobba i team. Därtill berör han ledarskap, motivation, kundfokus, krishantering, innovation, uppfinningsrikedom och kvalitetskontroll. Mark relaterar till de operativa frågor som påverkar ett Formel 1 team. Med en avslappnad, anekdotisk och humoristisk stil ger Mark Gallagher företag och organisationer en sällsynt inblick i vad som krävs för att bygga vinnande team.

 

Anders Hansen - Hjärnstark idag och i framtiden

Anders Hansen är överläkare i psykiatri och civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm. Han har skrivit ett flertal bästsäljande böcker som översatts till mer än tjugo olika språk, Han medverkar regelbundet som medicinsk expert i olika tv-program, och har även skrivit över 2000 journalistiska texter kring ämnen som medicinsk forskning och läkemedel.

Vår hjärna fungerar på samma sätt i dag som för tiotusentals år sedan. Samhället däremot, det har förändrats drastiskt bara på ett par århundraden. Hur ska vi kunna klara oss, och må bra, i en digitaliserad omgivning med en så gammal hjärnstruktur? 

Anders Hansen kommer genom sin föreläsning att inspirera oss och ge oss nya insikter och verktyg för att förstå och ta hand om vår hjärna för att bli mer hjärnstark idag och i framtiden.

 

-

 

* Anders Hansen kommer inte närvara fysiskt i Malmö men alla som går på seminariet kommer få möjlighet att se hans föreläsning från Göteborg digitalt.

 

Upplägg med ungefärliga hålltider:

07.45 Registrering och frukost

08.30 Föreläsare 1

09.45 Kaffepaus

10.15 Föreläsare 2

11.15 Föreläsare 3

12.30 Affärslunch

13.30 Föreläsare 4

15.00 Mingel och bubbel

15.45 Avslutning

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information