bookmark 2 shows style1 City date_range 29 June 2022 - 4 August 2022

Matvandring – Ottenby på Ölands södra udde

En dag med vandring och mat. Allt från naturbetat nötkött, salami, läckra ostar och marmelader, bönsallad, havtorn, lokalt bröd och annat njutbart. Nästan allting som står på menyn hittar du bara här på Öland, sällan i vanliga matbutiker.

 

Du vandrar tillsammans med en kunnig och engagerad guide mellan vackra platser på Ölands södra udde i Ottenby naturreservat, en av Sveriges bästa fågellokaler och en plats med en mycket spännande historia. Området är rikt på fornlämningar, här ligger Ottenby kungsgård och fyren Långe Jan som byggdes av ryska krigsfångar.

Under vandringen berättar guiden om traktens mat- och kulturhistoria med en och annan skröna! De öländska delikatesser dukas upp och serveras i naturen.

 

Matvandringen avslutas med med en specialkomponerad Ölandstapas framtagen endast för Visit Öland Kalmar. Den serveras på restaurang Fågel Blå i Ottenby naturreservat längst ut Ölands södra udde. Där blir det även kaffe med något sött.

 

Information

Vandring: ca 4 km, med start vid Södra Lundparkeringen som ligger inne i reservatet mitt emot Kungsstenarna.

Tidsåtgång: ca 4,5 timmar inklusive matstoppen.

Klädsel: bekväma vandringsskor och kläder efter väder.

Det är en utomhusaktivitet. Terrängen är lätt att vandra i.

Ta med: egen vattenflaska om det är varmt.

 

Vänligen ange allergi eller kost att ta hänsyn till när du bokar din biljett.

 

Varmt välkommen till Öland!

 

 

Kontakta arrangören om du har frågor: info@visitkalmaroland.com eller 0763-22 84 88

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information