bookmark 1 show style1 City date_range 14 November 2021

The Tyger and the Lamb

Svenska Kammarkören bjuder på ett spännande program med sakral och profan musik från sex sekler. 

Titeln "The Tyger and The Lamb" härrör från den engelska poeten och mystikern William Blake, för vem dessa djur symboliserade livets extremer: å ena sidan profan förstörelse och död, å andra sidan sakral kärlek och evighet. 

Denna kontrast är uppenbar i Råbergs sättning av "The Tyger" och Taveners musik till "The Lamb", och den genomsyrar också programmet i stort, som denna gång är centrerat kring musik av renässansmästaren Josquin des Prez. Den evigt vackra kontrapunkten kombineras även med trumpetimprovisationer av Rike Huy, en av Europas mest kreativa musiker.

 

Vi är otroligt glada över att gästas av Rike Huy som är en genreöverskridande trumpetare baserad i Berlin, Tyskland. 
Hon arbetar mycket med samtida musik och har även samarbetat med sångerskan Peaches och videokonstnären Yael Bartana. 
Rike är också medkompositör till den prisvinnande långfilmen "Live". För närvarande arbetar hon med sitt debutalbum som kombinerar trumpet och elektronisk musik, och parallellt är hon också flitigt anlitad trumpetsolist i ett flertal orkestrar, som exempelvis Basel Sinfonietta.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information