bookmark 4 shows style1 City date_range 5 November 2021 - 13 November 2021

DOM HAR JU ALLT

Patrik är en fyrtioårig man som hade kunnat ha allt; ett spännande jobb, en fin fru, några söta ungar, en ful hund, en bil, en cykel, en trädgård, en dyr grill, huset fullt av nya prylar från Clas Ohlson och vänner bevarade ända sedan högstadiet. 

Allt detta.

Om det inte hade varit för de traumatiserande händelserna under barndomen som, enligt Patrik själv, gjort det omöjligt för honom att leva ett normalt liv. Patrik återvänder till sin barndomsstad efter att flyttat pga av sina antagonister i barndomen. Trots alla år har inte Patrik gått vidare, tvärtom. Istället ser han sin chans att ge det förflutna vad det förtjänar.

 

DOM HAR JU ALLT är en monolog som svävar i gränslandet mellan förståelse, förlåtelse och hämnd. Vi ställer oss frågor om empatins gränser, om rationalitet och ansvarstagande i en brutal värld där vi lär oss att alltid vända bort blicken. När det katastrofala inträffar handlar det egentligen bara om en sak: Vems fel är det? Och vem besitter rätten att besvara den frågan?

 

Dom har ju allt producerade ursprungligen av Teater Verbal 2011. 5 november 2021 presenterar Scenkonstföreningen Undantaget nypremiären.

 

Lämplig för vuxna och ungdomar från åk 8.

 

Upphovspersoner & team

Manus: Manda Stenström
Regi: Martin Johansson

Producent: Håkan Borgsten
Foto: Göran Strand

Trailer: Innehållet och Manic Motion

Medverkande: Håkan Borgsten

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information