bookmark 1 show style1 City date_range 1 December 2021

GV500: Sturarna - En blodig historia.

Ingen svensk medeltida och 1500-tals adelsfamilj har varit så nära att få bära den kungliga kronan som Sture men i stället fått se både familjemedlemmar och kungavärdigheten gå förlorade i brutala maktkamper. Kom och lyssna på den fascinerande historien om Stureättens lysande uppgång och brutala fall!

 

Bo Eriksson är docent i historia och redaktör för Historisk tidskrift. Han har skrivit flera uppmärksammade böcker bland annat Sturarna – Makten, morden, missdåden (2017), Den svenska adelns historia (2011) och I skuggan av tronen: En biografi över Per Brahe dä (2009). År 2009 tilldelades han Hertig Karls pris (Stora historiepriset), för att ha ”förmedlat väsentlig historisk kunskap till en bred allmänhet” och ”etablerat sig som en kunnig populärhistoriker av främsta klass”.

 

Årskort gäller ej.

Biljetter återköps ej.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information