bookmark 2 shows style1 City date_range 3 December 2021 - 4 December 2021

Gott & Blandat med Jan Rippe och Per Fritzell

OBS! Samtliga Matbiljetter till föreställningarna den 3 och 4/12 är nu slutsålda. Vi har därför öppnat för en ny bljettkategori, Mingelbiljetter med Föreställningen. Se mer om dessa nedan. 

Redan till jul År 2020, var Jan Rippe och Per Fritzell inbokade på teatern i Mariestad och på Waterside Mariestad för en Dinnershow i komedins tecken. Då kom Pandemin i mellan, och trots en flytt av showen till mars månad, så fick vi alla till slut inse faktum och slutligen helt ställa in den emotsedda föreställningen. Nu tar vi dock nya tag, och med alla restriktioner släppa, gör vi ett nytt försök på Teatern och Waterside Mariestad. Jan Rippe och Per Fritzells nya show, med de gamla gubbarna, blir den första av tre spännande julshower på teatern och Waterside Mariestad detta år. Gott och Blandat besöker oss den 3 och 4 december. 

Lyrestadsonen Jan Rippe tar med sig Per Fritzell och kommer hem till Mariestad. Jan lämnade Vänerns Pärla för att ansluta till de övriga medlemmarna i sånggruppen After Shave 1979. Där träffade han bland annat Per Fritzell (se nedan) och resten är historia som det brukar heta. After Shave slog sedermera ”ihop sina påsar” med humorgruppen Galenskaparna från Trollhättan och ”Galenskaparna och Aftershave” såg dagens ljus 1982.


Humorgruppen turnerade, och uppträde flitigt runt om i Sverige, men det var genom TV-serien Macken 1986, en serie som producerades av gruppen själva, som det stora genombrottet kom. Serien, där Jan Rippe spelade Roger, blev en omedelbar succé med över 3,5 miljoner tv-tittare. År 1990 kom filmen ”Macken – Roy's & Roger's Bilservice” och år 2016 gjordes en scenversion som spelades i 181 föreställningar på Lorensbergsteatern i Göteborg och på Cirkus i Stockholm. Under 2019 utsågs Macken dessutom till Sveriges näst bästa humorserie genom alla tiderna i TV-programmet, Sveriges Bästa på Tv 4.

Jan Rippe har också gjort rösten åt vårtsvinet Pumbaa i Disneyfilmen Lejonkungen och gjort succé som spritkonnässören Kenneth Aalborg vars testande av julsprit orsakade rena tittarstormen efter ett framträdande i Bingolotto.

Per Fritzell är bördig i Stockholm men växte upp i Göteborg. Liksom övriga kollegor i After Shave studerade Per Fritzell vid den tekniska högskolan Chalmers i Göteborg. Precis som Jan Rippe avslutade Per studierna i förtid för att ägna all sin kraft åt artisteriet. Per har ofta fått spela karaktärer som varit blyga försagda typer, bland andra husvagnsägaren Milton som i sina joggingkläder tycker att "Man ska ha husvagn”, den generade kondom-kunden i TV-serien Macken och hembygdsföreningens ordförande Assarsson eller Pål som är så glad för att han köpt en badboll. Per har utvecklat sina karaktärers personliga fumlighet och tankspriddhet till skön scenkonst. 

Det kommer att bli en kväll i komiken och julens tecken med en tallriksserverad 3-rätters Julmiddag med tillhörande dryck, som intages i Restaurangen på Waterside Mariestad.  Julmiddagen tillagas av Köksmästaren Carl Borghol, som bland annat tidigare under några år varit Julio Iglesias personliga kock. 

Gott & Blandat spelas på Teatern, 250 meter från Waterside Mariestad. 

Program
18.30      Mingel på teatern
19.00     Föreställningen börjar

(20.30 ca. Gästerna tar sig bort till Waterside) - Gäller ej mingelbiljetterna
(20.45 ca. Middagen startar) - Gäller ej mingelbiljetternaNotera: Middagsbiljetterna är slutsålda, men på grund av den stora efterfrågan på denna konsert har vi släppt ytterligare en Kategori biljetter, med förmingel på Teatern, inklusive välkomsdrink m.m. samt själva konserten. Dessa biljetter inkluderar med andra ord inte middagssittningen på Waterside Mariestad. Gällande dessa biljetter så börjar och slutar kvällen på Teatern. 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information