bookmark 1 show style1 City date_range 23 October 2021

HÖSTMYS - konsert med Tonicaorkestern och Systrarna Freij

De senaste åren har Tonica presenterat konserter i Gustav Adolfskyrkan som blivit riktiga succéer med fin stämning och fullsatt lokal. Att få rivstarta ett nytt spelår med denna produktion känns därför väldigt bra. Tonicas 50 musiker bjuder på en spännande mix av omtyckta Klassiska Pärlor under ledning av Christer Ekstedt. Som solister har vi nöjet att åter få samarbeta med systrarna Jenny och Emma Freij.

 

Dirigent/trumpetsolist Christer Ekstedt
Christer har utbildat sig både på Köpenhamns Musikkonservatorium och i London. Han har dirigerat såväl Ängelholms Symfoniker, Tonica och Kullabygdens Symfoniorkester. Fram till 2020 var Christer trumpetpedagog på Ängelholms Kulturskola, men har fortsatt som uppskattad frilansande trumpetsolist med regelbundna konserter i södra Sverige


Sångsolister Jenny och Emma Freij
Jenny och Emma har tagit solist/sångpedagogexamen efter studier på bl.a. Operaakademin och Musikhögskolor. Utöver deras anställning som sångpedagoger på Helsingborg Kulturskola, är Jenny och Emma ofta anlitade som sångsolister. Repertoaren är bred med allt från visa till opera och deras fint skolade sopraner har hörts i både kyrkor, slott och konserthus. Jenny och Emma har samarbetat med bl.a Fredrik Kempe, Martin Stenmarck, Carola, Johnny Logan och tyska kultbandet Boney M.
En favoritgenre är musikal och de har båda blivit engagerade i en svensk upplaga av Chess i februari. Den spelas på Helsingborg Arena och har en stjärnspäckad ensemble.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information