bookmark 1 show style1 City date_range 19 October 2021

Drömmen om regnbågen

Musikteater om Judy Garland och friheten att vara sig själv.

 

Teatersoppa i Restaurang Bolaget, i priset så ingår kvällens soppa. 

 

Hösten 2019 hade filmen om JUDY GARLANDs liv – Judy – biopremiär över hela världen. Femtio år efter Garlands bortgång porträtterade RENEE ZELLWEGER henne på vita duken.

I musikteater-föreställningen Drömmen om regnbågen med ANNA BROMEE får publiken uppleva den unika historien om Judy Garlands liv och hennes sista konserter i livet våren 1969 – i Sverige och Danmark.

Judy Garland debuterade på scenen när hon var 2 ½ år gammal. Hennes föräldrar drev en biograf med vau-de-ville-shower i Minnesotas svenskbygder, där Judy uppträdde med sina systrar.

Som 16-åring slog hon igenom med "Over the rainbow" i filmen Trollkarlen från Oz. Redan då beroende av amfetamintabletter som filmbolaget gav henne för att gå ned i vikt, orka leverera framför kamerorna och kunna sova.

Judy blev en av Hollywoods största artister. Älskad för filmer som Easter Parade och A Star is Born (som Judy blev Oscarsnominerad för 65 år innan Lady Gagas nyinspelning av filmen) och konsertturnéer världen över.

Utanför studion och scenen var livet inte alltid lika enkelt.

Spruckna relationer och skräcken att inte räcka till – som artist och som kvinna. Men Judy hade ett överlevnadsvapen. Humor. Och förmågan att när hon var längst nere på botten uppriktigt tro på och kämpa för att livet kan vända.

Känd som en av Hollywoods roligaste, rappaste kvinnor genom tiderna – privat och på scenen. En tidig karriärkvinna och kärleksfull mamma till tre barn, bland annat Liza Minnelli. En gayikon som stod upp för sina HBTQ-fans;

– Jag sjunger för människor. Och jag har den allra största respekt för min publik.

I föreställningen berättas om hennes liv – och den relativt okända historien om Garlands allra sista konserter i livet – i Sverige & Danmark i mars 1969.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information