bookmark 1 show style1 City date_range 4 December 2021

Carmen Recycled med LP Flamenco

I  en multisensorisk flamenco- och operaupplevelse återvinns berättelsen om Carmen! 

 

Carmen Recycled är en multisensorisk upplevelse som kokar ner Merimées och Bizets kända opera Carmen till en timmes lång upplevelse om makt, kärlek och om att äga rätten till sin egen berättelse. På scenen möter vi fyra personer, skolade i flamencodans, träblåsinstrument, gitarr och sång. De är alla Carmen.

 

På scen möter du fyra personer, skolade i flamencodans, träblåsinstrument, flamencogitarr och opera- och klassisk sång. De är alla Carmen.

Att recycla (återvinna) handlar om att använda något som är utdömt som oanvändbart, på nya och kreativa sätt. Det kan vara ett klädesplagg eller det kan vara könsroller. I det här fallet återvinns också berättelsen om Carmen. Kvinnoförtryck körs i avfallskvarnen och livet, lusten och friheten återerövras. Välkommen till en färgstark föreställning som lutar sig mot klimataktivisten och modedesignern Vivenne Westwoods berömda ord; When in doubt, overdress!

 

Medverkande

Pia ”del Norte” Pohjakallio – Dans/koreografi
Carina Stenberg – Sång
Afra Rubino – Gitarr/arrangemang
Kai Sundquist – Träblås/arrangemang

Regi/Dramaturgi: Maria Magdolna Beky Winnerstam
Ljusdesign: Vilhelm Montan Lindberg 
Ljuddesign/Turnéteknik: Jonathan Sandberg 
Kostym: Alicia Harris
Foto/Film: Amanda Lindgren
Genuskonsult: Irene Pelayo Lind

Fotograf: Amanda Lindgren

Speltid

Cirka 60 minuter.Föreställningen skapades som årets dansföreställning på Scenkonst Sörmland 2021. 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information