bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Kulturlunch: Författarsamtal med Sven Olov Karlsson

Viktig information till dig som köper biljett!

Då detta evenemang genomförs FÖRE 1 december 2021 gäller nuvarande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och regeringen, där det INTE ställs krav på uppvisat vaccinationsbevis.


Läs mer på Messingens webbplats.* * * * *Välkommen till Messingens kulturlunch! I priset ingår en kulturupplevelse och en lunchwrap. På scen idag: Författarsamtal med Sven Olov Karlsson – prisbelönad och mångsidig författare som belyser samhällets tillstånd, i stad och landsbygd, i stort och smått.

 

Dörrarna öppnas kl. 11.30

Föreställningsstart: kl. 12.15

Längd: cirka 45 minuter

 

Om författaren 

Sven Olov Karlsson är en av våra mest mångsidiga författare. Han har nominerats till Augustpriset för både prosa och reportage, senast för boken Brandvakten (2017). Tidigare i år fick han Tidningens Vi:s Litteraturpris för novellsamlingen Årsboken (2020). Som författare har han en förmåga som få att lyssna av vardagens samtal och tystnader och iaktta rörelser i tiden.

 

Samtalet tar sin utgångspunkt i Sven Olov Karlssons författarskap och den kritikerrosade novellsamlingen Årsboken. I tolv noveller belyser författaren tillståndet i Sverige, i städer och glesbygd. Han sätter ljuset på vardagens mäktighet hos de som kämpar tyst, om samhällets kalkylerade reträtt och klimatets förfall.

 

Samtalsledare: Ylva Larsdotter, programansvarig, Upplands Väsby bibliotek

 

Arrangör: Allmänkulturenheten och Upplands Väsby bibliotek, Upplands Väsby kommun

 

Författarfoto: Moa Karlberg

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information