bookmark 1 show style1 City date_range 12 March 2022

Ariadne på Naxos - Live från Metropolitan

Komisk enaktare och en av Strauss mest omtyckta operor, där Lise Davidsens kritikerhyllade tolkning av titelrollen Ariadne kan upplevas för första gången på Met.

 

Librettot bygger delvis på den gamla antika myten om Ariadne. Denna berättar hur prins Theseus ger sig av till Kreta för att döda minotauren, och får hjälp av prinsessan Ariadne. Paret blir kära, men på resan till Aten stannar de till på ön Naxos, där Theseus passar på att smita iväg ensam. Ariadne beklagar sitt öde, men får snart fullt upp med både Harlekin, Hermes och Bacchus.

 

Den enastående ensemblen har också mezzosopranen Isabel Leonard som kompositör för operan-i-operan kring vilken handlingen kretsar. Sopranen Brenda Rae gör den livliga Zerbinetta och tenoren Brandon Jovanovich är Ariadnes älskare.

 

Dirigent: Marek Janowski

I rollerna: Lise Davidsen (Ariadne), Isabel Leonard (kompositören), Brenda Rae (Zerbinetta), Brandon Jovanovich (Bacchus)

Speltid: 2 timmar 50 minuter, en paus

Biljettpris: Vuxen 280 kr. Ungdomar t.o.m. 26 år 210 kr. Ungdomar går två för en - kontakta vicki.benckert@taby.se (begränsat antal platser).

 

För säsongsbiljett till live från Metropolitan - minst 5 föreställningar ger 25% rabatt - kontakta vicki.benckert@taby.se eller 0766-43 94 64.

 

Sänds från The Metropolitan Opera, New York i samarbete med Folkets Hus och Parker

 

Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar.

 

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information