bookmark 1 show style1 City date_range 1 January 2022

Askungen - Live från Metropolitan

Met bjuder på familjeopera i vinter med sin charmerande sagoboks-föreställning.

 

Denna uppsättning är en förkortad engelskspråkig uppsättning av Massenets Askungen. Operan har fått en ny översättning av den omtalade librettisten Kelley Rourke. Mezzosopranen Isabel Leonard gör rollen som prinsessan.

 

Den är den mest älskade sagan av dem alla: en ung, vacker och kvinna övervinner styvfamiljens missgärningar mot henne, tar hjälp av sin gudmor som är en fé, vinner den kunglige friarens hjärta och lever lycklig i alla sina dagar.

 

I närmare två tusen år har versioner av Askungen-historien spritt sig över hela världen, och inspirerat till tolkning av otaliga författare, dramatiker, musiker och filmskapare. I fin-de-siècle-operan av Jules Massenet blir titelfigurens dygd mer gripande genom hennes sorg – ibland till och med förtvivlan. Förutom de ikoniska elementen som är bekanta från Charles Perraults saga – vagnen gjord av en pumpa och den ensamma glasskon – tillför Massenet komedi, romantik och vemod till sin opera.

 

Inspirerad av en upplaga av Perraults Askungen illustrerad av Gustave Doré, som laurent Pelly läste som barn, är uppsättningen genomsyrad av sagobokens fysiska, typografiska material. Den återskapar sidorna i en bok, med svartvit text som bildar scenens väggar, och karaktärernas och rekvisitans former ser ut som stora utskurna bokstäver. Med sin blandning av humor och mörker som speglar spänningarna i själva sagogenren, liksom dess fantastiska kostymer och kulisser, skapar uppsättningen ett magiskt landskap sett genom ett barns ögon.

 

Dirigent: Emmanuel Villaum

I rollerna: Isabel Leonard (Askungen), Emily D’Angelo (Prince Charming), Jessica Pratt (Fairy Godmother), Stephanie Blythe, Laurent Naouri (feuding guardians)

Speltid: 1 timme 35 minuter

Biljettpris: Vuxen 280 kr. Ungdomar t.o.m. 26 år 210 kr. Ungdomar går två för en - kontakta vicki.benckert@taby.se (begränsat antal platser).

 

För säsongsbiljett till live från Metropolitan - minst 5 föreställningar ger 25% rabatt - kontakta vicki.benckert@taby.se eller 0766-43 94 64.

 

Sänds från The Metropolitan Opera, New York i samarbete med Folkets Hus och Parker

 

Säkerheten för våra besökare är av yttersta betydelse och vi följer noggrant utvecklingen av Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att snabbt kunna agera vid förändringar.

 

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information