bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

IB Expo International 2021:1

*** SLUTSÅLT VIA Nortic/Halmstad Tourist Center ***

IB Expomusic säljer biljetter på egen hand, ta kontakt med arrangören via e-post:

ibexpomusic@gmail.com

 

Isildurs Bane välkomnar Coste Apetrea, Suranjana Gosh, Alexandra Shabo och Anja Tietze Lahrmann till IB Expo 25 september på Kulturhuset Najaden i Halmstad. Tillsammans i olika konstellationer kommer musikerna att bjuda på ny och gammal musik, improviserat och komponerat, väntat och oväntat stoff.

 

Konsertsalen, Kulturhuset Najaden

Lördagen 25 september

Konsertstart: kl 19.00

Längd: ca 3 tim inkl. paus 

 

Gitarristen och kompositören Coste Apetreas karriär inleddes i legendariska Samla Mammas Manna på 70-talet och fortsatte genom samarbeten och projekt med bl.a. Jukka Tolonen, Mikael Rickfors, Ramlösa Kvällar m.fl. Några röda trådar som präglar hela Apetreas långa karriär är nyfikenheten, variationen och kreativiten.

 

Suranjana Ghosh är en av mycket få kvinnliga professionella tablaspelare, utbildad i Kolkata, Indien. Hon har spelat i många nydanande sammanhang och har förnyat den moderna svenska musikvärlden med indisk tabla. Med stor musikalitet och underbar fingertoppskänsla tillför hon indiska rytmer till folkmusik, flamenco, blues, jazz, kyrkomusik, opera och andra klassiska verk i sällskap med t.ex. Svante Henryson, Goran Kajfes, Erik Steen, Max Schultz, Lena Willemark, Ale Möller m.fl.

 

Alexandra Shabo är jazzsångerska, kompositör och gitarrist med rötterna i Soul, Hiphop och Prog. Likt en musikalisk kameleont, rör sig Alexandra smidigt mellan olika genrer och är inte rädd att ta ut svängarna. Hon varit en del av det arabiska flamencobandet Obaider och leder egna gruppen Alexandra Shabo Collective. Musiken beskrivs bäst som en blixtrande känslostorm av melankoli över ett harmoniskt landskap, som fångar upp allt i sin väg. Med sin själsliga sång över starka rytmiska inslag, gungar Alexandra in lyssnaren till sin värld.

 

Anja T. Lahrmann är kompositör, producent och musiker som har uppträtt under artistnamnet Excelsior sedan 2015. Hon närmar sig kompositionen som berättande sekvenser där vokalstrukturer, melodiska linjer och ackord utvecklas tillsammans med olika led av digital bearbetning som små vägar i ett landskap. Anja T. Lahrmann rör sig öppet mellan gränserna för kollektivism och DIY.

 

Isildurs Bane medverkar i vanlig ordning, denna kväll förstärkta av Xerxes Andrén och Adam Sass. IB tar även tillfället i akt att i samband med konserten släppa sitt nya album, In Disequilibrium, inspelat tillsammans med Peter Hammill.


Varmt välkommen till IB Expo 21 (septemberversionen)!

 

Biljetter


ENDAST FÖRKÖP - INGEN FYSISK BILJETTFÖRSÄLJNING PÅ PLATS PÅ KONSERTDAGEN(25/9).


Pris: 295 kr/person inkl. serviceavgift

 

ONUMRERAD SALONG (max 100 sittplatser)

Arrangören kommer vid insläpp in i konsertsal fördela ut platser till publik enligt de restriktioner och regler som finns för inomhusarrangemang gällande Covid-19.

 

Biljetter säljs via Nortic.se och Halmstad Tourist Center, 035-12 02 00.

Funktionshindradeplatser säljs endast via Halmstad Tourist Center. 

 

Arrangör: Isildurs Bane

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information