bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Brodera Mera!

Verket utspelar sig i en vardagsrumsmiljö hemma hos en äldre släkting, där syskonparet (My och Karin) efter en lång tids väntan blir rastlösa och finner oväntad underhållning hos en tejprulle, en stol och en gammal bok om broderi. Men vad är egentligen ett korsstygn och kan man verkligen vandra med en tråd? Detta och mycket mer undersöker verket i form av text, rörelse och musik!

 

Verket arbetar med hur man verbalt, fysiskt och musikaliskt kan hylla ett gammalt hantverk samtidigt som man ger det nytt liv. Det fysiska scenrummet avgränsas, delas och minimeras för att undersöka och förstärka hur rörelser och relationer påverkas. Brodera mera är ett generationsöverskridande verk där publiken får följa med in i ett rum där släktband utforskas och utmanas. Saxofonen interagerar, utmanar och samspelar med rörelsen på scen utifrån ett lekfullt och improvisatoriskt utförande av traditionell musik från Bulgarien.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information