bookmark 10 shows style1 City date_range 2 February 2022 - 24 March 2022

Det kom så mycket emellan

Den 2 oktober är det nypremiär på monologen Det kom så mycket emellan.


Under förra hösten kunde vi endast ge fyra föreställningar, av den anledningen har vi nu sett fram emot att åter få spela detta kammarspel för en publik.

Det var med denna föreställning som vi invigde Bergslagens minsta teater, och nu får denna vår lilla teater återigen nytt liv! Det är en experimentscen, mitt inne i Nora stad alldeles invid torget.

En teater i det extremt lilla formatet – för riktigt nära upplevelser! En scen med en meter i scendjup och två meter i scenöppning!

Våren 2020 tillfrågades Ylva Eggehorn om hon inte, utifrån egen lust och längtan, ville skriva en monolog som invigning av scenen. Det dröjde inte länge innan hon svarade ja och hennes process började.

I oktober förra året 2020 var vår ursprungspremiär av föreställningen innan restriktioner satte stopp för fortsatt verksamhet.

När ridån går upp och föreställningen börjar får publiken möta Christer som gett sig in i sin garderob för att rensa upp i sitt liv. Och även söka efter de där noterna med musiken som ständigt ringer i hans öron.

Men ideligen blir han förhindrad att göra det han ska, för ”det kommer så mycket emellan”. Där i allt letande och i all hans röra, närmar sig den sköra punkt där det går att möta sig själv.

Nu kan hans bästa vän nästan träda fram och minnet av den stora kärleken får bli stark.

Pjäsen utspelar sig under 50 minuter och är en berättelse om att finna nycklar till sitt liv och sina minnen.
Hos publiken har uppsättning skapat stor igenkänning och lockat till många värmande skratt, ja till en befriande känsla i både mage och hjärta.

På samma sätt som när man känner att livet, själva livet, finns precis här och nu.

 

I rollen som Christer: Magnus Wetterholm

 

Författare:      Ylva Eggehorn
Regi:              Rune Jakobsson
Scenografi:     Märta Fallenius
Ljus/foto:        Dragan Popovic
Sufflös:           Eva Haldert
Teknik:           Renate den Hartog

 

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information