bookmark 1 show style1 City date_range 2 October 2021

Beatles 60 år, ett år senare

Den 17 augusti 1960 ägde en spelning rum på Indra Club i Hamburg. Fem unga grabbar från Liverpool hade kommit dit. Tre av de var John Lennon, George Harrison och Paul McCartney, de övriga var Stuart Sutcliffe som avled 1962 och Pete Best som fick lämna gruppen 1962 och ersattes av Ringo Starr.


60 år senare planerades en jättefestival i Hamburg för att fira detta tillfälle som innebar tillkomsten av det som kom att bli världens mest framgångsrika rockband.

Vi ville givetvis också fira detta unika jubileum Beatles 60 år, på vårt  lilla sätt. Föreläsningar, utställning och konsert planerades och bokades in till den 10 oktober 2020. Sedan kom som bekant ett "litet virus" och satte stopp för alltihop. Det blev vare sig någon festival i Hamburg eller ett jubileum på det nybyggda CIK (Centrum för idrott och kultur) i Knivsta.

Men skam den som ger sig. Världens största band är lite för bra för att inte fira även om det nu blir Beatles 61 år istället och i ett mindre format än det tidigare var tänkt.
Nu gör vi ett nytt försök och eftersom originalet av förklarliga skäl inte kan närvara bjuder vi på det näst bästa som finns när det gäller Beatles musik.

BeatUs är bandet som består av Robert Wells musiker och när de inte är ute på vägarna med  Rhapsody in rock ägnar de sig åt att vara Sveriges bästa tolkare av Beatles musik. 

 

För att Beatles fantastiska musik ska kunna föras över till och nå även kommande generationer har vi kring det här evenemanget skapat ett samarbete med Knivsta Kulturskola. Beatles är ett tema som inkluderas i musikundervisningen under september månad och elever från Knivsta Kulturskola kommer att vara förband till BeatUs

 

18.00 Weather or not, Knifetown Orchestra och Preens från Knivsta kulturskola

18.45 Paus. Info om servering kommer inom kort

19.30 BeatUs plays the Beatles

Insläpp från 17.30

Evenemanget beräknas vara slut ca 21.00

 

Biljetter 325 sek (inklusive serviceavgifter) 

 

Arrangör: Sigtuna Scen & Teater

 

I samarbete med Knivsta kulturskola och Visit Knivsta

 

Vi gör allt för att du ska känna dig trygg och säker vid våra evenemang och följer givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Eventuella ändringar gällande våra evenemang på grund av regering och/eller myndigheters beslut meddelas direkt till biljettköparna, på vår hemsida och i våra sociala kanaler.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information