bookmark 1 show style1 City date_range 6 August 2021

Camping Medeltidsveckan

Välkommen till Medeltidsveckans festivalcamping. Här är det ljudligt och ljuvligt på morgonen och kvällen, lugnet infaller mitt på dagen när solen står som högst. Här finns 30 000 kvadratmeter att dela på, med goda avstånd och möjligheter att laga mat över öppen eld under förutsättning att det inte råder eldningsförbud. Med en stadsnära men avskärmad miljö och gemytliga lägerplatser finns alla förutsättningar för en riktigt trevlig vistelse och god chans att träffa nya som gamla vänner.

 

Belägen på Galgberget i norra om Visby finns både Medeltidsveckans moderna och medeltida del av campingen. Du betalar ett fast pris per person vilket gör att det är lika enkelt att bo själv i enmanstält som i grupp med exempelvis militärtält eller medeltidspaviljong. Nytt för i år är att i vår campingbiljett ingår vårt medeltidspass, som ger dig tillgång till Medeltidsöarna runt om i staden.

  

Reception och nattvakter

Medeltidsveckan har ett starkt fokus på trygghet: Receptionen är extraöppet den 6-8 augusti för att passa ankommande färjor, övriga dagr 08.00-12.00 och 16:00-20.00. Övrig tid finns vakter i området. *Vi reserverar oss för nödvändiga ändringar i receptionstiden.

 

Incheckning

Incheckning kan ske från fredag den 6/8 kl 12.00 och sista gästen kan vinkas av måndagen den 16/8 kl 12.00

 

Hitta hit
Intill Galgbergets utkiksplats finns en grusväg norrut som är entré till den moderna och den medeltida campingen. Se karta här.

 

Åldersgräns och bokningskategorier

Du måste vara 16 år fyllda samt ha skriftligt intyg från målsman om du är under 18 år och reser själv eller i grupp utan målsman närvarande.

Barn och ungdom gäller upp till 3-15 år
Vuxen gäller 16 år och äldre
Barn under 3 år vistas gratis 

 

Medeltids- eller modernt tält

Vi uppmuntrar alla att bo medeltida – den härligaste upplevelsen under Medeltidsveckan! För att bo i den medeltida sektionen gäller någon form av medeltida eller tydligt medeltidsinspirerat tält. Känner du dig osäker på vilken del du vill bo i och hur ditt tält passar så kan du känna dig för på plats. Båda sektionerna ligger bredvid varandra och du har tillgång att röra dig fritt i området så möjligheten att träffa nya vänner och inspireras är enorm. Obs Endast medeltidsklädda personer i medeltida delen - låna en mantel av en vän vid behov. Tänk på att Medeltidsveckan handlar om att inspirera och uppmuntra – inte kritisera!  

 

Tältstorlek och soltak

Priset per person gäller oavsett hur många ni bor i tältet. Så länge det finns plats och du inte stänger brandgator eller hindrar framkomlighet är det okej med skärmtak / partytält i anslutning till ditt sovtält. Detta medför ingen extra kostnad.

Husbil/husvagn
Tyvärr kan vi inte ta emot husbilar eller husvagnar på campingen eller på parkeringen.

 

Faciliteter

På området finns enklare faciliteter med toaletter, återvinningsstation samt reception, öppettider enligt ovan.

Duschar är belägna i rackethallen som ligger en kort promenad från själva campingen, detta för att kunna erbjuda en bra standard på duschar. Promenaden tar mindre än 10 minuter från campingens reception. Det är ej möjligt att dra fram el till enskilda tält.

 

Marken/underlaget

På den moderna sektionen är det ängsmark. På sektionen för medeltidstält så har det för ett par år sedan gjorts en markberedning. Det innebär att det i år kan finnas ytor som är jordiga, ta gärna med något att täcka golvet i tältet med för att skydda mot damm och jord.

 

Parkering

Parkering finns men inte alltid i direkt anslutning till området. Fordonet kan ej parkeras i anslutning till tält.


Husdjur

Du får medföra husdjur till campingen, men tänk på att du alltid är ansvarig för ditt djur. Nolltolerans mot aggressivt beteende från husdjur gäller och du kan bli avhyst omgående vid brott emot detta.

 

Villkor och ordning

Medeltidsveckan har en nolltolerans emot våld eller övergrepp och detta leder till direkt avhysning från området utan föregående varning. Området är bemannat dygnet runt samt med ordningsvakter under nätterna. Detta är en festivalcamping och det kan förekomma ljud från fester på kvällar och nätter, samt ljud från morgonpigga på morgonen. Din trygghet är vårt fokus – hjälp oss att hålla en trevlig och vänlig atmosfär genom att bemöta varandra med värdighet, vänlighet och jämlikhet. Upplever du något som inte känns bra – tveka inte att ta kontakt med oss. Vi finns på plats för din skull.

 

Eldning

Beroende på vad som gäller för generellt eldningstillstånd under aktuellt datum. Det är utomordentligt viktigt att du respekterar dessa villkor då markerna ofta är mycket torra i augusti. För matlagning i anslutning till tält rekommenderar vi spritkök. Tänk på att även här iaktta försiktighet.

 


AVBOKNING
Vid avbokning utgår debitering enligt följande:
28 dagar eller fler före ankomst: 10% av bokningens pris
27-12 dagar före ankomst: 25% av bokningens pris.

11-2 dagar före ankomst: 50%.1-0 dagar före ankomst: 100%.

Avgifter för avbeställningsskydd, ändrings-, faktura- samt bokningsavgift återbetalas ej.

 

Kontakta oss:

E-POST: camping@medeltidsveckan.se
TELEFON: 0498- 29 10 70


 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information