bookmark 2 shows style1 City date_range 5 September 2021 - 6 September 2021

Bang, krig, kärlek och karriär

Nypremiär BANG KRIG KÄRLEK & KARRIÄR

Text Barbro Alving
Dramatisering Agneta Wallin och Judith Hollander
Regi Judith Hollander
Skådespelare Agneta Wallin
Scenografi Sven Dahlberg och Anja Rühle
Teknik Sara De Vylder

Fotograf Lanna Olsson

Producent Kristin Carlén och Teresia Pettersson

Konstnärlig ledare Ö2 Teresia Pettersson

Ur Barbro Alvings samlade verk har vi klippt fram en teaterpjäs om livsmod, civilkurage och humanism. En historia om en aktiv och kämpande journalist med det politiska modet att våga tro på människan. Monologen levererar en rolig, rörande och högst angelägen vinkel på journalistikens bevekelsegrunder. I fysisk gestaltning, stor publikkontakt, ackompanjerad av tidens musik och starka bilder beskrivs en ikon inom svensk journalistik. I vår berättelse har tre teman utkristalliserat sig; Krig, Kärlek och Karriär. En 18-årig volontär drömmer om att hjälpa kärleken att få makt i världen, utvecklas till en flygande reporter som pendlar mellan världsdelarna, skyttegravarna, skrivmaskinen och krogen. I kärlekens namn gör hon karriär med hjälp av kriget.

Föreställningen hade premiär 2004 och har turnerat i hela Sverige, bla i 4 år på Klara Soppteater. Den har blivit Radioteater på SR och inspirerat till Maj Wechselmans film Bang och världshistorien.

 

Ö2 stöds av

Stockholms stad

Kulturrådet

Abf Stockholm


Varmt välkomna!

 

www.o2scenkonst.se

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information