bookmark 15 shows style1 City date_range 9 September 2021 - 9 October 2021

Danskjävlar

-> Med nuvarande restriktioner sitter ni två och två i gradängen. Bokas en biljett spärras platsen bredvid.

 

I de småländska skogarna har ett danskt gröna vågen-kollektiv tagit form. När Sanna, 14 år, och hennes mamma Gunvor från Kalmar söker en fristad från en våldsam far och make vill Sanna vända i dörren. Hon avskyr ledaren Prebens nakna indianskola, de vuxnas haschrökande och de smutsiga kläderna som hämtas på soptippen.


Sanna vill leva ett vanligt, normalt liv så hon ringer kommunen och begär att få byta till en riktig skola. Men inspektören beslutar att inte bara Sanna utan alla kollektivets barn måste skolas i grannsamhället, och där betraktas hon plötsligt som en danskjävel.


För att överleva lierar sig Sanna i hemlighet med mobbarna och börjar sprida rykten som skadar kollektivet. Och när Kristian, en vilsen och skör yngling, anländer från Köpenhamn för att få vård av Preben då öppnar sig möjligheten för Sanna att iscensätta danskarnas undergång.

 

-> Danskjävlar är en musikal löst baserad på verkliga händelser i Kalmar Län 1969–1970. Berättelsen framförs av sex skådespelare som agerar, sjunger och spelar instrument.

-> Danskjävlar är den sjätte musikalen av Erik Norberg och Alexander Öberg, som tidigare bland annat skapat
Lasse-Maja, Boxaren och Bläck eller blod.

 

Tillgänglighet: Meddela oss om du använder rullstol via mejl till info@byteatern.se eller telefon växelnummer 0480-49 69 40

 

-> Mat och dryck till pausen bokas senast klockan 12 dagen före föreställning.

 

Läs mer på Byteatern.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information