bookmark 1 show style1 City date_range 23 July 2022

Ulf Lundell - Sommarturné ´22

Det är med stor glädje vi kan meddela att Ulf Lundell på sin Sommarturné 2022, inkluderar Skaraborg och Mariestad. Väldigt få svenskar om någon, har gjort så stort avtryck på sin samtid som just Ulf Lundell. Det är en multikonstnär som kommer till Vänerns pärla. Ulf Lundell är inte bara en hyllad musiker, han också är en erkänt framgångsrik författare och en konstnär med turnerande utställningar, så väl som en permanentutställning på galleriet Rockhead Art i Simrishamn.  

 

Lundell har genom åren framförallt på sina sommarturnéer slagit så gott som alla publikrekord på de scener och i de städer han gästat. Exempelvis som när han År 2010 uppträde inför 22 827 entusiastiska åskådare på Gröna Lund. Ingen annan svensk artist har dragit mer folk till denna ”nationalscen”.  Han har hittills släppt hela 24 studioalbum och 13 romaner. Han har dessutom varit Sommarvärd i Sveriges Radio hela fem gånger, senast den 22 juni 2020.

Waterside Mariestad, det tidigare länsfängelset, som tronar mäktigt nere vid Tidans mynning ut i Vänern, har varsamt renoverats och är idag en av Skaraborgs största besöksnäringsanläggningar med 75 rum, restaurang och eventscener. Det är på den gamla fängelsegården mellan fastigheten och vattnet som spelplatsen byggs upp nästa sommar. Ett område som är 90 x 60 meter och lämpligt nog redan är inhägnat och klart, dessutom med möjligheter till en bra publik logistik. 

 


SÄRSKILD INFORMATION

Tider: Förloungen öppnar 1600, Eventområdet öppnar 1800, Konserten startar ca 20.00
Åldersgräns: Åldersgräns 13 år, EJ ok för yngre i målsmans sällskap.
Övrig information: Ej medtag av egen mat och dryck. Försäljning av öl och vin etc samt mat finns på plats. - Paraplyer, stolar, kameror, inspelningsutrustning, barnvagnar, flaskor och husdjur får ej tas in på området.
Rullstols- & ledsagarbiljetter: Vanlig biljett bokas på Nortic. En ledsagare, med ledsagarbevis får medföja gratis 

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information