bookmark 24 shows style1 City date_range 9 July 2021 - 21 August 2021

Scener ur ett äktenskap

Välkomna in i under takbjälkarna för tolfte året i rad, i ännu ett spännande, brännande nära drama.
I år är det en av Ingmar Bergmans mest spelade dramer, Scener ur ett äktenskap, som får ta plats i Magasinet.

I Scener ur ett äktenskap möter vi Marianne och Johan som har varit gifta i många år. Vid första ögonkastet ett lyckligt gift par, men under ytan sjuder det av längtan efter något, frågan är vad? Vi får följa med på en svindlande resa av närhet, uppbrott, lögner, längtan, hemligheter, kärlek och raseri. En föreställning om kärlek, om att leva länge tillsammans med någon, och om äktenskapet. På Bergmans, och Teater Toftas vis.
 
Spelas i Magasinet på Tofta Herrgård 10 juli - 21 augusti 2021
 
Av: Ingmar Bergman
Bearbetning: Stefan Larsson
Regi: Marcus Carlsson

Marianne: Susanna Helldén
Johan: Göran Parkrud

Palm och teknik: Jonathan Böiers

Scenografi och ljus: Beate Persdotter Løken
Kostym och mask: Agnes Parkrud
Komposition och ljuddesign: Ludvig Sjöstrand
Producenter: Susanna Helldén och Anna Wikars
Grafisk Form: Anders Wennerström

För info om Scener ur ett äktenskap: info@teatertofta.se, 0733-701856
För info och bokning av teatersupé och övernattning: www.toftaherrgard.se, 0303-225805, info@toftaherrgard.se

Teaterbaren i Magasinet är öppen från kl 18.30.

OBS! Bokningsregler med anledning av Covid-19
Enligt de nuvarande riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten kommer föreställningen att spelas för endast 50 personer per kväll, med en meters avstånd mellan sällskapen. I år sitter man inte på de vanliga bänkarna, utan publiken har placerats ut i sällskap/moduler om 4, 3, 2 och 1 personer. Vänligen boka platser utifrån detta. Alltså, om ni är ett sällskap på 3 personer, så måste ni boka en 3-plats, eller en 2+1-plats, inte en 4-plats. Det får alltså inte finnas några tomma platser i er modul. Detta för att möjliggöra en meter mellan sällskapen. Finns det inte det antal som ni önskar, så får ni antingen dela upp ert sällskap, eller välja en annan föreställning. Tack för ert samarbete!

 

Det kommer att finnas handsprit att tillgå. Vi hjälps åt att hålla avstånd, och rekommendationen kvartstår att stanna hemma om man känner sig det minsta sjuk.

 

Om rekommendationerna ändras under spelperioden och avståndsregeln slopas, kommer fler platser att placeras ut mellan sällskapen.

 

Teaterbaren!
Missa inte den fina teaterbaren i Magasinet, som är öppen en timme innan föreställning. Kom gärna innan och ta något svalkande att dricka. Det finns gott om plats med avstånd i den mysiga trädgården och även ett mindre antal bord i baren. Förutom öl, vin och övriga drycker finns smörgåsar, kvällens fika och lite annat smått och gott.
Förbeställ gärna dryck och snacks till pausen, det går att swisha på plats i Magasinet.
Mer info finns på Tofta Herrgård Magasinet.

Teatersupé på herrgården!
Det finns också möjlighet att njuta av en matupplevelse utöver det vanliga uppe på herrgården innan föreställningen. Tofta Herrgårds kök håller mycket hög klass, och kockarna komponerar menyerna baserade på säsongens allra bästa råvaror. Boka sittning kl. 17.00 så hinner ni med en god middag innan kvällens dramatik tar sin början i Magasinet.
För mer info och bokning av teatersupé och övernattning: Tofta Herrgård, 0303-225805, info@toftaherrgard.se

Tillgänglighet
Då vår spelplats finns i en tillfällig evenemangslokal har vi små möjligheter att göra permanenta anpassningar, men tveka inte att kontakta oss, vi gör vad vi kan för att hjälpa till!
 
Rullstol
Det finns ingen hiss till spelplatsen som är på våning två i Magasinet, men har du möjlighet att lämna rullstolen på markplan så hjälper vi mer än gärna till uppför trapporna. Tyvärr finns det inte möjlighet att ta in rullstolar och permobiler.
 
Hörsel- eller synnedsättning
I Magasinet sitter alla i publiken nära scenen och hörbarheten är god, men boka plats på bänkrad 1 för att komma så nära som möjligt.
 
Vid andra frågor gällande tillgängligheten kontakta oss gärna på info@teatertofta.se


Föreställningen görs med stöd av Kungälvs kommun, Västragötalandsregionen, Kulturrådet, Sensus och Tofta Herrgård.

 

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information