bookmark 12 shows style1 City date_range 2 July 2021 - 12 August 2021

Fjolspelaren - En svensk musikal

Fjolspelaren

Musikal med kända visor och låtar (inomhus anpassad till covid-19 regler)

EXTRA DATUM PÅ GRUND AV DEN STORA EFTERFRÅGAN

 

Fjoslpelaren är en modern blandning av ett svenskt komedi-drama med folk-musik, baserad på den sanna familjehistorien om “Lille Valle“, som var en kortvuxen fiolspelare från 1900-talet. Valle hade succé över hela Skandinavien och blev en av tidens mest kända människor. 

 

Musikalen är en mix av kända gamla visor och låtar i ny bearbetning av Riksspelman Jon Sirén. Den utvecklades 2019 för Karlsborgs 200-årsfirande. Tack vare den stora efterfrågan kommer nu en nyuppsätt-ning med nyskrivna scener och ny musik. Denna gång blir scenen på Forsviks Bruks Gjuteriet.

 

Forsviks Bruk Gjuteri Musik & Teater / Teater Bryggan

 

Välkommen till en av Sveriges äldsta industrihistoriska platser, med en 600 år lång historia. Vid Göta Kanalens äldsta enkelsluss byggde Forsviks Bruk "Gjuteriet" år 1909. Här tillverkades allt från lyktstolpar till jättelika ventiler för städernas vattenverk och produkter för varvsindustrin. 2003 byggdes gjuteriet om och är idag en spännande scen för musik och teater. 

2021 byggdes utomhus-scenen “Teater Bryggan“ med en unik vy över Bottensjön bukten mitten i Forsvik.

 

Teatrarna har vanligt ca 500 sittplatser. I år säljs ett mindre antal platser med mycket avstånd. Här kan man bjuda till konserter med härlig akustik som man kan njuta av med tillräckligt avstånd mellan besökare såväl som konstnärer. Med anledning av Covid-19 håller vi oss till gällande lag och hygien regler enligt Folkhälsomyndigheten och svenska regeringen. Om du känner dig sjuk stanna hemma, även om du har bara lindriga sjukdomssymtom. Vi har god kapacitet för tillfredställande handhygien, antingen handtvätt med tvål och rinnande vatten och vi ger tillgång till handsprit (eller motsvarande handdesinfektionsmedel). 

 

OBS: Antalet deltagare i ett och samma sällskap får enligt svensk covid-19 regler uppgå till högst fyra personer. Om ett sällskap uppgår till fler än fyra deltagare ska arrangören dela uppsällskapet i mindre grupper om max fyra.

Med anledning av Covid-19 eller ostadigt väder kan det bli ändringar med kort varsel. 

 

För frågor kontaktar gärna oss på info@smofa.se 

eller besök vår hemsida www.smofa.se

 

 

Forsviks Bruk 

Gjuteriet Musik & Teater (inomhus teater)

Bruksvägen, 546 73 Forsvik/ Karlsborg 

 

från 4 år

Speltid: ca 150 Minuter med paus

 

Förköp är rekommenderads.

 

Arrangör: SMOFA - Skaraborgs Musikal- & Filmakademi www.smofa.se

Föreställningar sker i samarbete med: Forsviks Bruk (Västra Götalandsregionen), Musik i Forsvik, Riksteatern i Karlsborg, Intresseförening Forsvik, Alssångsföreningen Karlsborg, Visit Karlsborg, Karlsborg Kommun

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information