bookmark 2 shows style1 City date_range 31 July 2021 - 27 August 2021

Trolskt spel och sägner EXTRA DATUM

Trolskt spel och sägner 

Utomhus konsert med Jon Sirén och levande ljus

EXTRA DATUM PÅ GRUND AV DEN STORA EFTERFRÅGAN

 

Nu är det äntligen dags igen för en musikkväll på Forsviks Bruk! Den här gången heter programmet ”Trolskt spel och sägner med Jon Sirén”. Jon spelar en kvällsföreställning som handlar helt och hållet om mystiska berättelse, historier och låtar omkring folktro, troll, sägner, näcken, älvor… Välkomna på en hemlighetsfull evenemang med levande ljus! 

 

Jon Sirèn är en av Sveriges riksspelmän på fiol. Jon tog emot utmärkelsen som riksspelman från juryn på riksspelstämman i Kalmar 2005. Hans uppdrag är att sprida musikglädje och den västgötska folkmusiktraditionen. Som en förebild för de yngre får han folkmusiken att leva vidare. 

Som ung tonåring var Jon med i teater- uppsättningarna på Forsviks Bruk — nu är han jätteglad att komma tillbaka! 

 

 

Forsviks Bruk Gjuteri Musik & Teater / Teater Bryggan

 

Välkommen till en av Sveriges äldsta industrihistoriska platser, med en 600 år lång historia. Vid Göta Kanalens äldsta enkelsluss byggde Forsviks Bruk "Gjuteriet" år 1909. Här tillverkades allt från lyktstolpar till jättelika ventiler för städernas vattenverk och produkter för varvsindustrin. 2003 byggdes gjuteriet om och är idag en spännande scen för musik och teater. 

2021 byggdes utomhus-scenen “Teater Bryggan“ med en unik vy över Bottensjön bukten mitten i Forsvik.

 

Teatrarna har vanligt ca 500 sittplatser. I år säljs ett mindre antal platser med mycket avstånd. Här kan man bjuda till konserter med härlig akustik som man kan njuta av med tillräckligt avstånd mellan besökare såväl som konstnärer. Med anledning av Covid-19 håller vi oss till gällande lag och hygien regler enligt Folkhälsomyndigheten och svenska regeringen. Om du känner dig sjuk stanna hemma, även om du har bara lindriga sjukdomssymtom. Vi har god kapacitet för tillfredställande handhygien, antingen handtvätt med tvål och rinnande vatten och vi ger tillgång till handsprit (eller motsvarande handdesinfektionsmedel). 

 

OBS: Antalet deltagare i ett och samma sällskap får enligt svensk covid-19 regler uppgå till högst fyra personer. Om ett sällskap uppgår till fler än fyra deltagare ska arrangören dela uppsällskapet i mindre grupper om max fyra.

Med anledning av Covid-19 eller ostadigt väder kan det bli ändringar med kort varsel. 

 

För frågor kontaktar gärna oss på info@smofa.se 

eller besök vår hemsida www.smofa.se

 

Speldagar:

Fre 31 juli 2021 kl 21.00

Fre 27 augusti kl 21.00 

 

Forsviks Bruk 

Teater Bryggan (utomhus teater)

Bruksvägen, 546 73 Forsvik/ Karlsborg 

 

Entré: ordinarie 250kr 

från 16 år

Speltid: ca 90 Minuter utan paus

 

Förköp är rekommenderads.

 

Arrangör: SMOFA - Skaraborgs Musikal- & Filmakademi www.smofa.se

Föreställningar sker i samarbete med: Forsviks Bruk (Västra Götalandsregionen), Musik i Forsvik, Riksteatern i Karlsborg, Intresseförening Forsvik, Alssångsföreningen Karlsborg, Visit Karlsborg, Karlsborg Kommun

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information