bookmark 2 shows style1 City date_range 30 April 2022 - 1 May 2022

Stilla Nätters Kapell

Stilla Nätters Kapell firar 10 år med två avskedsföreställningar!


Avskedsbrev från Kapellet:

 

"Stilla Nätters Kapell - en saga om kärleken till musiken, om att få förädla låtar som letat sig in under skinnet, som gjort avtryck och format så många liv. Drömmar om att få dela en musikalisk upplevelse med människor som tar emot en med öppna armar och lyfter oss från marken. 


En sensommarkväll 2011 började vi skriva vår berättelse. En berättelse där varje konsert är ett kapitel ur livet, det året och den stunden. Ingen visste hur lång historien skulle bli, om vi skulle tröttna, lägga den på hyllan, slukas upp av något annat eller om ni skulle vilja vara med. Men förälskelsen tog oss alla med storm. Från första ackordet och jublet som ännu ekar i några av Blekinges mest vidunderliga rum, till tonerna som dansat med oss in i ett nytt år. År efter år. Stämningen som inte betyder något om vi inte får uppleva den tillsammans. 


Det är dags att skriva sista kapitlet i vår bok. Inte för att vi vill, utan för att vi måste. Allt har sin tid. Vi vet det. Du vet det. 


30-31 december 2021 bjuder vi in till en både intim och storslagen final där nio år av oförglömliga konserter ska summeras i en sista magisk konsertupplevelse tillsammans med er."


---


Efter 9 år och 35 utsålda föreställningar gör sig Kapellet redo att gå upp på scen för sista gången. Sedan 2011 har musiksällskapet bjudit in till oförglömliga konserter i unika miljöer. Allt från slottssalar, ladugårdar och industrilokaler, till konserthus och kyrkor. I år intar Kapellet en ny spelplats för att bjuda på två exklusiva avskedsföreställningar.


Årets uppställning

Årets banduppställning är ännu hemlig. Det enda som kan avslöjas i nuläget är att Kapellet planerar för fullt och kommer att bjuda in en rad guldklimpar till sin skara. 


Årets spelplats

I år intar Kapellet Brinova Arena som byggs om till Karlskronas alldeles egna amfiteater. 

Det blir sittande publik på läktare samt parkett i ungefär halva arenan för att bjuda på en intim men samtidigt storslagen upplevelse. Arenan ligger mitt i centrala Karlskrona, alldeles intill vattnet med närhet till stadens utbud och kommunikationer.  


"Vi har jobbat väldigt mycket på arenadesignen för att behålla närkontakten mellan scenen och publiken, säger Robin Åkerman från Paraply. Kapellet har spelat i några av Blekinges vackraste och mest fantastiska miljöer - men Brinova Arena Karlskrona bjuder på helt unika möjligheter för att kunna förverkliga alla de kreativa idéer och produktionstekniska drömmar vi har inför finalåret. Målet är att publiken ska uppleva allt från känslan av en akustisk och intim konsert på någons veranda - genom hela spektrat upp till arenakonsert med gåshud. Vi har ett oslagbart team på, bakom och framför scenen så det ska bli otroligt kul att fortsätta jobba med detta under året, avslutar Robin."


Tider och datum 

De två avskedsföreställningarna med Stilla Nätters Kapell äger rum 30-31 december 2021. Finalen blir på nyårsafton. Publiken är som alltid välkomna i frack så väl som jeans för att fira med oss.    


20.00 den 30 december - dörrar öppnar 19:00

15.00 den 31 december - dörrar öppnar 14:00


Föreställningens längd är i nuläget inte helt fastställd men beräknas bli mellan 2-3 timmar. 


Biljettpris och kategorier

I år finns två olika kategorier tillgängliga till varje föreställning. Serviceavgift på 35:- tillkommer på samtliga biljetter. 

 

--> Sittplats parkett 660:-


--> Sittplats läktare 595:-


--> Tillgänglighetsanpassad plats 595:- 

Varje biljett inkluderar plats för rullstol samt en ledsagare som går in gratis.

Dessa platser bokas via Nortics kundtjänst på 0455-619700. 


--> Garderob 20:-

Det kommer att finnas en bemannad garderob i gamla Idrottshallen. Garderoben bedrivs av lokala föreningslivet som får alla intäkter. 


Restaurangpaket, övernattningspaket och nyårssupé 

Inför jubileumsåret erbjuder vi inga paket men vi vet att flera olika samarbetspartners kommer att släppa olika upplevelsepaket för båda datumen längre fram under året. 


Tillsammans för Blekinge 

För varje såld biljett skänker vi en del till lokala organisationer som jobbar för ett mer hållbart Blekinge. 


Kommer föreställningarna kunna genomföras med anledning av Covid-19? 

Vi hoppas och känner att vi, efter nästan ytterligare ett år av väntan och längtan, ska kunna träffas för att uppleva konserter tillsammans igen i slutet av december 2021. Det ser även positivt ut med vaccinationer fram tills sommaren, sen ytterligare ett halvår för att situationen ska stabiliseras. Om föreställningarna inte kan genomföras med anledning av ihållande restriktioner kommer vi först och främst försöka flytta datumen. Ni som inte kan de nya datumen kan självklart återlösa era biljetter. Vid eventuellt inställt arrangemang återlöses samtliga biljetter.


Servering

Arenan erbjuder restaurang samt servering av öl, vin, cider, kaffe/fika, snacks och alkoholfria alternativ.


Medverkande genom åren

Oskar Appelqvist, Johan Ådahl, Anders Svensson, Johan Glössner, Sara Jefta, Adam Grahn, Malin Törnquist, Lovisa Birgersson, Linus Norda, Kristofer Johansson, Dea Norberg, Pelle Månsson, Dennis Glimmerfors, Faråker, Sofia Loell, Boppin Steve, Mats-Peter Krantz, Rasmus Svensson, Daniel Olsson, Rasmus Degerskär, Caj Karlsson, Anders Thorén, Anna Peterson, Sven Andersson, Nils Janson, Andreas Gidlund och Johan Chistoffersson. 


Totalt antal spelningar sedan starten

35 st (samtliga slutsålda)

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information