bookmark 2 shows style1 City date_range 23 September 2021 - 21 October 2021

Stadsvandring Höst – Kvarnholmen ”Staden som flyttades”

Följ med en av våra kunniga guider på en höstig promenad på Kvarnholmen och lär dig mer om staden! Kvarnholmen är stadens hjärta. Här hittar vi en pulserande del av staden med butiker, restauranger och kaféer men även en mängd kulturbyggnader med spännande historia.

 

Kalmar flyttades på mitten av 1600-talet till ön Kvarnholmen. Staden var vid denna tid en av Sveriges viktigaste städer och befästes med en mur. Under promenaden kommer rester av muren att kunna beskådas. Bebyggelsen är varierande, imponerande byggnadsverk som Domkyrkan och Ångkvarnen blandas med charmiga små stugor på Kattrumpan och mer speciella byggnader som det gamla vattentornet och klapphuset.

 

Vandringen tar ca 1 timme och 30 minuter. Samling utanför Kalmar Turistcenter. Biljetter går också att köpa på plats samma dag som vandringen äger rum, senast 15 min innan start. 

 

Vi hjälps åt att hålla avstånd! 

Guidningarna görs med hjälp av guideutrustning för att du ska kunna höra bra och samtidigt hålla avstånd till andra i gruppen. Innan vandringen startar får du en mottagare att hänga runt halsen och med hjälp av hörlurar kan du lyssna på guiden. Räckvidden är lång, så det är lätt att hålla rätt avstånd utan att förlora ljudkvalitet. Ta gärna med egna hörlurar! (Trådade hörlurar 3,5 mm). 

 

Pris: 

Ordinarie - 100 kr 

Barn 0-14 år - Följer med gratis utan biljett men kan ej garanteras ljudutrustning 

 

Biljetter kan ej återköpas.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information