bookmark 2 shows style1 City date_range 23 May 2021 - 20 July 2021

Matvandring – Ottenby på Ölands södra udde

Här blir det gastronomiska upplevelser utöver det vanliga. Allt från naturbetat nötkött, salami, läckra ostar, bönsallad, havtorn, lokalt bröd och annat njutbart. Nästan allting som står på menyn hittar du bara här på Öland, sällan i vanliga matbutiker.

 

Du vandrar tillsammans med en kunnig och engagerad guide mellan olika vackra platser på Ölands södra udde i Ottenby naturreservat, en av Sveriges bästa fågellokaler och en plats med en mycket spännande historia. Området är rikt på fornlämningar, här ligger Ottenby kungsgård och fyren Långe Jan som byggdes av ryska krigsfångar.

 

Under vandringen berättar guiden om traktens kulturhistoria och bjuder på öländska delikatesser med en och annan skröna.

Matvandringen avslutas mer fler öländska läckerheter som serveras på restaurang Fågel Blå som ligger i Ottenby naturreservat längst ut på Ölands södra udde.

 

Information

Vandring: ca 4 km, med start vid Södra Lundparkeringen som ligger inne i reservatet mitt emot Kungsstenarna.

Tidsåtgång: ca 4 timmar inklusive matstoppen.

Klädsel: bekväma vandringsskor och kläder efter väder.

Det är en utomhusaktivitet. Terrängen är lätt att vandra i.

 

För frågor kontakta Visit KalmarÖland: info@visitkalmaroland.com

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information