bookmark 1 show style1 City date_range 5 August 2021

Stenkusten – en matvandring i Skumtimmens landskap

En kunnig och engagerad guide tar dig till olika vackra platser längs Ölands dramatiska stenkust. Ta del av traktens natur- och kulturhistoria och av det gastronomiska Öland med smakprov av öländska läckerheter som dukas upp i naturen. Allt är närproducerat.

 

”Matvandring i Skumtimmens landskap” är en kortare matvandring där vi bjuder på öländska smaker med berättelser och skrönor. Vandringen utgår från skurkvarnen i Jordhamn som ligger vid kusten några kilometer norr om Sandvik på nordvästra Öland.

 

Mat och dryck som bjuds kommer från Öland. Nästan allt som står på menyn hittar du bara här på Öland, sällan i vanliga matbutiker. Matvandringen är en hälsosam och berikande upplevelse för kropp och själ. Du känner dofterna, hör fågelkvittret och njuter av den höga himlen och närheten till havet.

 

Information

Vandring: ca 3 km med start vid skurkvarnen i Jordhamn.

Tidsåtgång: ca 2 timmar inklusive matstopp.

Klädsel: bekväma vandringsskor och kläder efter väder.

Terrängen är ganska lätt att vandra i.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information