bookmark 4 shows style1 City date_range 27 July 2021 - 4 September 2021

Alvaret – en kulinarisk vandring i Sveriges Provence

Här väntar allt från naturbetat kött, läckra ostar, bönsallader, picklad rödlök, havtorn, chutney, lokalt bröd och annat njutbart. Mat och dryck som bjuds kommer från södra Öland.

Vandra mellan olika vackra platser och ut på Stora Alvaret – Sveriges eget Provence. Längs vägen avnjuts öländska läckerheter som vi dukar upp i naturen.

 

Under vandringen berättar guiden om traktens kulturhistoria och bjuder på öländska delikatesser med en och annan skröna. Det blir berättelser om Carl Malmstens Capellagården, och om konstnärsbyn Vickleby som ligger på gränsen till Stora Alvaret. En del av läckerheterna serveras i Capellagårdens vackra och inspirerande trädgård.

 

Det blir gastronomiska upplevelser utöver det vanliga. Nästan allting som står på menyn hittar du bara här på Öland, sällan i vanliga matbutiker.  

 

Du känner dofterna, hör fågelkvittret och njuter av den höga himlen och närheten till havet.

 

Information

Vandring: ca 4 km med start vid Capellagården i Vickleby. Använd Capellagårdens parkering.

Tidsåtgång: ca 4 timmar inklusive matstoppen.

Klädsel: bekväma vandringsskor och kläder efter väder.

Det är en utomhusaktivitet. Vid dåligt väder serveras maten inomhus på Capellagården.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information