bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Sångfest - Im Treibhaus

Ett av musikhistoriens mest omtalade och älskade verk skapades under en himlastormande och förbjuden förälskelse mellan två kulturpersoner.


Operan Tristan och Isolde skilde sig markant från Richard Wagners övriga produktion och det råder ingen tvekan om att Mathildes medverkan i skapandet av århundradets kärleksopera var betydande. Efter premiären av Tristan och Isolde skulle Richard Wagner förneka Mathilde Wesendoncks inblandning i skapandet av verket och av eftervärlden blev hennes poesi förlöjligad och förminskad. Finns det plats för en skapande kvinna bredvid en genial man? Vem var Richard Wagners Isolde?

I den nyskrivna operan ”Im Treibhaus- en opera om Mathilde Wesendonck och Richard Wagner” får vi höra den store kompositören Staffan Storms fantastiskt färgrika och känslomättade musik till Ebba Witt Brattströms målande och träffsäkra libretto.

 

I rollerna:
Anna Larsson
Göran Eliasson
Amelia Jakobsson
Rebecka Fjällsby
Philip Björkqvist
Ulrik Qvale
Dirigent Fredrik Burstedt
Regi Martyna Kaiser
Scenografi Bernd Janusch
Ljusdesign Jimmy Svensson

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information