bookmark 4 shows style1 City date_range 18 September 2021 - 20 September 2021

Sugarstar Sockerstjärna

Sugarstar är tillbaka och gästspelar hos Ö2/Ung! Åsa Lindholms berättelse om flickdomen i iscensättning av Teater Heartbreak spelade bejublade föreställningar våren 2019. Nu vaknar Sugarstar till liv igen, i samarbete med Ö2/Ung. Tonårstjejen har vaknat!


Sugarstar Sockerstjärna är berättelsen om en flickas barndom och uppväxttid, En berättelse om att bli formad till sitt kön. “Du är söt som socker min lilla sockerstjärna, lys lite för mig sockerstjärna!” Sugarstar försöker lysa men hur ska man egentligen lysa på ett sätt som inte blir fel? Vad betyder det egentligen att vara flicka? Hur hittar man sin egen identitet när man redan blivit tillskriven en innan man ens var född? 


I berättelsen får vi möta Sugarstar i övergången från barn till vuxen, flicka till kvinna, och vad det medför. Sugarstar som blev hård och arg och svart kring ögonen, fast fortfarande i rosa tyll. Tillsammans utforskar vi en mängd teman; sexualitet, föräldrarelationer, sorg, barndomskärlek, övergrepp, utsatthet, vänskap och skratt - allt får plats i Sugarstars värld. Sugarstar som lurar sina byten med sötsaker innan hon fångar dom och äter upp dom.

Rekommenderas från 15 år och uppåt, från 13 år i målsmans sällskap

 


Längd: ca 70 min
Av: Åsa Lindholm
Medverkande skådespelare: Maja Boman-Persson och Hanna Elffors Elfström
Regi: Ester Holmén
Koreografi: Filippa Fahlin
Musik, Sugarstar Theme song skriven och producerad av: Elias Elffors Elfström
Promotionmaterial fotograf: Nils Löfholm
Förlag: Atr Förlag/Amatörteaterns riksförbund Västerås

Ö2 stöds av Kulturförvaltningen Stockholms stad, Kulturrådet, Region Stockholm och ABF Stockholm

Varmt välkomna till Ö2
www.o2scenkonst.se

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information