bookmark 1 show style1 City date_range 14 October 2021

GV500: Kvinnorna runt Vasatronen

GV500 - En föreläsningsserie om Gustav Vasa och personerna i spelet om makten. Äntligen gästar Karin Tegenborg Falkdalen oss för att berätta mer om de kvinnor som verkade bakom männen med makt under denna tid.


Drottning Margareta Leijonhufvud bildade skola för såväl sina döttrar som kommande drottningar i sin roll som god maka, mor, landsmor och en representativ och politisk partner vid kungens sida. Men vad innebar det att vara drottning & prinsessa under Vasatiden? Vad förväntades av Margaretas döttrar och efterträdare som drottningar när Vasadynastin skulle etableras som kunglig dynasti? Vilka möjligheter hade de att agera i det politiska spelet och vilka utmaningar ställdes de inför?

Karin Tegenborg Falkdalen, fil. dr idéhistoria och författare har skrivit flera böcker om kungliga Vasakvinnor och kom förra hösten ut med boken Svenska drottningar: I blickfånget från Vasatiden till idag.


Föreläsningsserien är ett samarbete tillsammans med Linnéuniversitetet, Kalmar Länsmuseum och Kalmarmöten 2020.

Passa på att avnjuta av en varm soppa i slottsrestaurangen innan kvällens föreläsning! Serveras 16.30-19.00. 

Endast 100 biljetter tillgängliga i dagsläget, då vi följer FHMs rekommendationer.
Och självklart är ni friska och krya vid ert besök!

Biljetter återköps ej.

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information