bookmark 0 shows style1 City date_range Inga föreställningar

Amor Puro

Amor Puro springer ur ett rop och en önskan om sanningen; en vädjan om upprättning. ”Ren Kärlek” bygger på och summerar en kollektiv röst, rösten från de mödrar som vandrar i cirklar, följer i varandras fotspår, repeterar oförtrutet ett skeenden och mönster, söker bland minnena för att hitta den sanning som döljs om deras söner.

 

Det främsta syftet med Amor Puro är att utifrån en latinamerikansk kontext visa och reflektera över konsekvenserna då en familjemedlem till följd av sociala konflikter och institutionellt våld spårlöst försvinner.

 

Denna dansföreställning är inspirerad av latinamerikanska mödrars kamp för sina försvunna söners upprättelse. Den kollektiva styrkan dessa mödrar formar; deras sorg, minnen och deras kamp för att oförrätterna inte skall falla i glömska. I dansverket blandas folkmusik från Colombia, Argentina och Mexico med modern dans, för att tillsammans skapa ett avskalat och subtilt uttryck.

 

Denna föreställning har sedan 2015 uppförts i Argentina, Colombia och Mexico tillsammans med lokala dansare. Nu har turen kommit till Sverige med dansare från Östersund.

 

Medverkande

Idé: Javier Blanco
En produktion av: SUR - Creación escénica
Koreografi: Javier Blanco och Nayla Espinosa Garcia
Dansare i Sverige: Katja Lindgren Anttila, Linn Höglund, Maria Löfskog,
Tsz-Hin Tang, Maria Taraki och Nayla Espinosa Garcia
Musik: Nicolás Soto, David Espitia och Bengt Jönsson. Inspirerad av ”El Camino” - Chango Spasiuk.
Tekniker: Bengt Jönsson.
Fotograf: Olov Viberg
Turnén i Jämtland produceras av Estrad Norr
Producent: Anna Eriksson
Marknadsföring: Nina Fridell

Nortic använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för statistik- och marknadsföringsändamål. Genom att fortsätta förutsätter vi att du godkänner användningen av dina uppgifter enligt vår Cookie- och Dataskyddspolicy

Stäng och godkänn Mer information